Zijspanlegendes Webster/Hewitt en Biland/Waltisperg terug naar Assen tijdens TABAC Classic GP

Foto: Tabac ClassicGP Assen

ASSEN – Van 13 t/m 15 september vindt de TABAC Classic GP plaats op het TT Circuit van Assen. Klinkende namen van grote kampioenen zoals Webster/Hewitt en Biland/Waltisperg keren terug naar de ‘Cathedral of Speed’.

Demorace Zijspannen

Niemand minder dan de 10-voudig wereldkampioen Webster/Hewitt en de 7-voudig wereldkampioen Biland/Waltisperg zijspan zijn aanwezig voor een demorace tijdens de TABAC Classic Grand Prix. Meer dan 30 jaar geleden waren deze equipes de grootste tegenstanders van onze Nederlandse kampioenen Egbert Streuer en Bernard Schnieders.

Glorietijd

In de jaren ’80 en begin jaren ’90 beleefde het WK Zijspannen haar glorietijd. In deze periode waren de zijspannen mateloos populair met bekende coureurs en grote startvelden.
De tribunes op het TT Circuit waren steevast volgepakt met fans. Het publiek keek reikhalzend uit naar deze spectaculaire wedstrijden. Een glorietijd die nog steeds bekend staat als een hoogtepunt in de geschiedenis van de zijspansport. Tijdens de TABAC Classic GP komt de historie weer tot leven en komt een groot veld historische zijspannen opnieuw in actie op het TT Circuit.

TABAC Classic GP

De derde editie van de TABAC Classic GP betekent ook dit jaar weer een vol programma aan races en demonstraties met historische racewagens, zijspannen en motoren op het wereldberoemde TT Circuit Assen. TABAC Classic GP Assen wordt mede mogelijk gemaakt door TABAC fragrances & shaving, al ruim 60 jaar een bekende naam in persoonlijke verzorging voor mannen.

Bezoek voor meer info: www.tabacclassicgp.com

Foto’s: Tabac ClassicGP Assen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.