Grootse verbouwing bij kv WSS

Foto: Jeroen Kuilman

OUDE PEKELA – Bij de Pekelder korfbalvereniging WSS is het nu een grote drukte van belang, niet op het gebied van korfbal maar op het gebied van bouwactiviteiten. 

De locatie wordt volledig gerenoveerd. Waarom deze activiteiten?

De kantine is ooit gebouwd om te dienen als ijsbaangebouw. In die periode was het gebruik van asbest dakplaten heel normaal. Jaren later kwamen er over de asbestplaten metalen platen. Voor die tijd een goede oplossing.

In de huidige tijd is asbest echter “not done”.

Bij WSS wilden ze hier dus graag vanaf.

Er werd een bouwcommissie gevormd om samen met de gemeente om te bekijken of asbestverwijdering haalbaar was.  De bouwcommissie bestaat uit leden van WSS en hoofdsponsor Marcel Manning van Manning Dakwerken die de bouwactiviteiten gaat begeleiden.

En zo waar: het is gelukt om de verwijdering van de asbestplaten te realiseren. Mede door een subsidie van de gemeente (daar zijn ze heel blij mee), overige geldbronnen en eigen kapitaal ging het licht op groen.

Nu er toch wat groots op de planning stond werd ook besloten om de kantine aan te passen naar huidige maatstaven. 

Zo veel mogelijk energieneutraal. Hierdoor gaan ze besparen op de vaste lasten. Denk hierbij onder andere aan ledverlichting en het verwijderen van de radiatoren en de overgang naar een verwarmingssysteem op elektra en het plaatsen van zonnecollectoren.

Zoals het past bij de vereniging heeft een groep leden van WSS daarnaast zaken opgepakt die door hen zelf uitvoerbaar waren en waardoor de kosten van het project enigszins “gedrukt” konden worden. 

De verbouwing is nu in volle gang en het streven is erop gericht om bij de start van de veldcompetitie alles gereed te hebben.

Foto’s: Jeroen Kuilman

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.