Westerwolde Rijgt: Tien dagen tuinen en kunst verslag van dag 3

Foto: Johannes Velthuis

WESTERWOLDE, KANAALSTREEK – Vandaag is Westerwolde Rijgt van start gegaan. Tot en met zondag 23 juni openen de mooiste tuinen en bijzondere locaties in Westerwolde en Kanaalstreek, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur, weer hun tuinhekken en poorten voor het publiek.

Het thema is dit jaar ‘Diedeldaintjen’. Het is het Groningse woord voor het slenteren. Iets wat de bezoekers 10 dagen lang kunnen gaan doen in de prachtige tuinen en bijzondere locaties die deelnemen aan Westerwolde rijgt. Alle deelnemende (tuin)eigenaren nodigen één of meerdere kunstenaars uit om te komen exposeren in tuin, tuinhuis of serre. Iedere tuin is daardoor een verrassing en er ligt zoals gebruikelijk een klein cadeautje klaar in de vorm van een kraal, waarmee een origineel snoer gemaakt kan worden, als souvenir! Naast de tuinen zetten ook een aantal Bijzondere Locaties (BL’s) hun deuren deze tien dagen gastvrij en gratis open. Het MOW | museum Westerwolde, Kamp de Beetse, de Burcht te Wedde en de Oude Stelmakerij Sellingen zijn ook bijzondere plekken om te bezoeken.

Op woensdag 19 juni wordt in Smeerling de Westerwolde rijgt FAIR, met zo’n 70 stands, gehouden. Het thema is groen en kunstzinnig. De fair is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Johannes Velthuis bezocht vandaag:

Koetshuis, Hoofdweg 290 Bellingwolde

Het is een riante tuin bij een woning uit 1850. Eigenaars zijn Ineke en Peter de Vroede. In het koetshuis exposeert Ineke haar schilderijen.

Bennewollertoene, Oude Lindelaan 13 Bellingwolde

In de tuin van Dineke Schrage vind je een moestuin, een vijver, een boomgaard en bloemenborders. Ook zijn er schilderijen van Dineke te zien.

MOW, Museum Westerwolde, Hoofdweg 161 Bellingwolde

Het MOW in Bellingwolde is één van de Bijzondere Locaties, die tijdens WWR tien dagen gratis toegankelijk is en speciaal voor WWR activiteiten of exposities organiseert. Binnen loopt de expositie Ons Laand. Die combineert historische stukken met uitingen van hedendaagse kunstenaars en laat zien hoe Westerwolde voor hun al eeuwenlang een inspiratiebron is. Zowel de tentoonstellingen als het buitenterrein zijn tijdens Westerwolde rijgt vrij toegankelijk.

Bron: WWR

Alle informatie over Westerwolde Rijgt 2024 is HIER te vinden.

Foto’s: Johannes Velthuis, klik HIER voor meer foto’s

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.