Dorpshuis De Riggel gaat uitbreiden en renoveren voor een duurzame toekomst

Foto: Catharina Glazenburg

BOVEN PEKELA – De Riggel staat aan de vooravond van een ingrijpende transformatie die de toekomstbestendigheid van het dorpshuis zal waarborgen.

Dankzij een indrukwekkende samenwerking tussen verschillende fondsen, de gemeente en een enthousiaste groep vrijwilligers, wordt De Riggel uitgebreid en gerenoveerd om te voldoen aan de moderne eisen van toegankelijkheid, duurzaamheid en gebruiksgemak. De totale investering is ruim 120 duizend euro.


Uitbreiding en Verhoogde Toegankelijkheid
De grote zaal van De Riggel zal worden vergroot om meer ruimte te bieden voor bijeenkomsten, evenementen en activiteiten. Tegelijkertijd wordt de toegankelijkheid van het dorpshuis naar een hoger niveau getild, zodat iedereen, ongeacht hun mobiliteit, optimaal kan genieten van de faciliteiten.

Renovatie van de Serre
De aangrenzende serre krijgt een volledige make-over. De vloer en het dak worden vernieuwd en geïsoleerd, wat zorgt voor een energiezuinige en comfortabele ruimte. Bovendien wordt de serre omgetoverd in de stijl van de grote zaal, waardoor een harmonieus en aantrekkelijk geheel ontstaat.

Verbeteringen aan de Buitenzijde
Ook de buitenruimte van De Riggel wordt niet vergeten. De omgeving krijgt een flinke vergroening met veel aandacht voor duurzaamheid en gezelligheid. Een mooi terras, een nieuw buitenpodium en vernieuwde bestrating maken het achterplein aantrekkelijker voor buitenactiviteiten en evenementen.

Professionalisering van de Grote Zaal
In de grote zaal worden aanzienlijke verbeteringen in licht en podium doorgevoerd om deze te professionaliseren. Het podium wordt gemoderniseerd en de feestverlichting wordt geüpgraded met moving heads en een geavanceerd aansturingssysteem. Deze investeringen zorgen voor een verhoogde kwaliteit van evenementen en voorstellingen in De Riggel.

Samenwerking en Ondersteuning
Dit ambitieuze project wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende fondsen en instellingen, waaronder Leader Oost-Groningen, gemeente Pekela, het Oranje Fonds, Rabobank, Kammingafonds, Loket Leefbaarheid en de NAM. Daarnaast is een aanzienlijk deel van de begroting afkomstig uit eigen middelen en natuurlijk de niet aflatende inzet van de vrijwilligers. “We zijn enorm dankbaar voor de steun en samenwerking van alle betrokken partijen,” zegt de penningmeester van het bestuur van De Riggel. “Deze renovatie en uitbreiding betekenen een enorme stap voorwaarts voor ons dorpshuis. We kijken ernaar uit om de vernieuwde Riggel te presenteren aan onze gemeenschap.”

Over Dorpshuis De Riggel
Dorpshuis De Riggel is een centraal punt in Boven Pekela waar de gemeenschap samenkomt voor diverse activiteiten, van culturele evenementen en vergaderingen tot sociale bijeenkomsten. Met deze renovatie en uitbreiding zal De Riggel nog beter in staat zijn om aan de behoeften van de gemeenschap te voldoen en een levendige, toegankelijke en duurzame plek te blijven voor iedereen.

Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.