Eerste verkenning dorpshuis Musselkanaal afgerond

Foto: Catharina Glazenburg


MUSSELKANAAL – Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal heeft afgelopen jaar een verkenning gedaan naar een nieuw dorpshuis in Musselkanaal op de voormalig brandlocatie in het dorp. Dit dorpshuis moet de centrale ontmoetingsplek worden voor jong en oud.

Binnen het dorp leeft deze wens al jaren en met deze verkenning geeft Dorpsbelangen Musselkanaal hier
invulling aan. Op 11 juni is de eerste fase van de verkenning afgerond met een presentatie aan de ontwikkelgroep Dorpshuis Musselkanaal. De komende tijd zal gebruikt worden om de financiering rond te krijgen.

Een plek voor kopje koffie, jeugd en voorstellingen
In 2023 is bureau Mobius uit Groningen in opdracht van Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal van start gegaan met de verkenning. Door gesprekken met dorpsbewoners, verengingen en organisaties zijn wensen en behoeften in kaart gebracht. Op basis daarvan en onder begeleiding van de ontwikkelgroep Dorpshuis Musselkanaal is een passend ontwerp gemaakt. Zo is in dit ontwerp een koffiecorner opgenomen met een ruime huiskamer waar de mensen uit Musselkanaal overdag een kopje koffie kunnen nuttigen en een praatje kunnen maken. Verder is een jeugdhonk ingetekend en een grote zaal voor toneelvoorstellingen, dorpsbijeenkomsten en concerten. Ook de Bibliotheek en Welstad hebben een plek gekregen in het ontwerp van het nieuwe dorpshuis.


Zoektocht voor financiering
Ook is in de afgelopen tijd een financiële doorrekening gemaakt van de kosten. De komende
tijd gaat Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal op zoek naar mogelijkheden voor financiering. Ze kijkt hiervoor onder andere naar verschillende subsidiemogelijkheden. Hierbij wordt ze ondersteunt door Stichting Roemte uit Groningen. Rond de jaarwisseling hoopt het bestuur van Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal een knoop te kunnen doorhakken, aldus Ko Munneke, secr. Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal.

  Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.