Vlagtwedder Landbouwbeurs eindigt in modderballet

Foto: Geert Smit

VLAGTWEDDE – Vlagtwedder Landbouwbeurs eindigt in modderballet.

Wie zou denken dat de vrijwilligers en standhouders met een kater zijn blijven zitten door het kletsnatte einde van deze editie van de Vlagtwedder Landbouwbeurs heeft het mis.
Vanmorgen vroeg werden de standhouders met man en macht al op een veilige en droge manier van het beursterrein geholpen.
Natuurlijk hebben de weersomstandigheden niet echt meegewerkt, niet in de opbouw en het verloop en het einde van het evenement, maar dat heeft geen invloed op het enthousiasme van de organisatie en de grote groep vrijwilligers. “Hun VLB koorts is onverminderd, ik ben super trots op deze groep mensen die zich voor meer dan honderd procent hebben ingezet” aldus bestuurslid en pr-man Bert Jan de Groot.
Hij vertelde vanmorgen dat deze aflevering, net als die van eind negentiger jaren een memorabele aflevering is waar nog lang op een positieve manier over zal worden gesproken.
“We hadden vorig jaar een natte herfst en nu een natte beurs, daar wordt over gepraat en dat is goed, met bijna tienduizend bezoekers waren er minder als gehoopt, maar dat was bijna te verwachten met deze weersomstandigheden”.
Het terrein is achtergebleven in een niet erg goede staat, maar droogde vanmorgen in rap tempo op.
Met zorg werden de veelal kostbare machines en apparaten met shovels en verreikers van het terrein gereden en op de weg op de wachtende trailers geladen.
Ook sommige voertuigen die niet op eigen kracht van het terrein konden komen werden van het terrein gesleept.
Dat gebeurde zondagmiddag ook, veel auto’s van de bezoekers liepen vast in de modder, waardoor al vroeg de “sleepdienst” werd ingeschakeld.
Weer een ervaring rijker en vol goede moed naar de editie in 2026 zegt de bevlogen pr-man Bert Jan de Groot van de Vlagtwedder Landbouwbeurs.

Geert Smit

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.