Westerwolde Rijgt: Verslag van Dag 4

Foto: Johannes Velthuis

WESTERWOLDE, KANAALSTREEK – Vandaag is Westerwolde Rijgt van start gegaan. Tot en met zondag 23 juni openen de mooiste tuinen en bijzondere locaties in Westerwolde en Kanaalstreek, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur, weer hun tuinhekken en poorten voor het publiek.

Het thema is dit jaar ‘Diedeldaintjen’. Het is het Groningse woord voor het slenteren. Iets wat de bezoekers 10 dagen lang kunnen gaan doen in de prachtige tuinen en bijzondere locaties die deelnemen aan Westerwolde rijgt. Alle deelnemende (tuin)eigenaren nodigen één of meerdere kunstenaars uit om te komen exposeren in tuin, tuinhuis of serre. Iedere tuin is daardoor een verrassing en er ligt zoals gebruikelijk een klein cadeautje klaar in de vorm van een kraal, waarmee een origineel snoer gemaakt kan worden, als souvenir! Naast de tuinen zetten ook een aantal Bijzondere Locaties (BL’s) hun deuren deze tien dagen gastvrij en gratis open. Het MOW | museum Westerwolde, Kamp de Beetse, de Burcht te Wedde en de Oude Stelmakerij Sellingen zijn ook bijzondere plekken om te bezoeken.

Op woensdag 19 juni wordt in Smeerling de Westerwolde rijgt FAIR, met zo’n 70 stands, gehouden. Het thema is groen en kunstzinnig. De fair is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Johannes Velthuis bezocht vandaag:

Jes theetuin, Wollingboerweg 18 Bourtange

In de tuin van Jessey Arnoldus vind je tussen de bloemen knusse zitplekjes en kun je vanaf het picknickveld van een weids uitzicht genieten. Tijdens Westerwolde Rijgt exposeert Ine Spruit er haar beelden.

Moddermanspad 2 Bourtange

De tuin van Trudy Wieffer en Paul Veerkamp is 4.400 vierkante meter groot. Je vindt er een grote verscheidenheid aan plantensoorten, een prairie, een wilde bloemen gedeelte, een moestuin, een vijver, een kruidentuin en een fruittuin. Nieuw aangelegd is de ‘creviche garden’. Dat is een rotstuin waarin de gaten en spleten zijn nagebootst die je ook in natuurlijke rotsformaties aantreft en waarin daarvoor geschikte planten kunnen groeien. Deze week kunt u er beelden van cortenstaal van Oscar de Jong en collages van Cora Westerink bekijken.

Bron: WWR

Catharina Glazenburg

Alle informatie over Westerwolde Rijgt 2024 is HIER te vinden.

Foto’s: Johannes Velthuis, klik HIER voor meer foto’s

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.