Nieuwe bewoners op de heischraal in Ter Wupping

Foto: Geert Smit

STUDIO RTV WESTERWOLDE/G1, TER WUPPING – In de Dag Vanmorgen ging het gisteren over de nieuwe bewoners op de heischraal in Ter Wupping. Boswachter Jelka Vale gaf uitleg over de heischraal en de nieuwe bewoners in het programma.

Een heischraal is een bepaald type grasland wat op de wat zuurdere bodems groeit. Hier vind je verschillende soorten plantjes maar ook de heide kun je er vinden.

Sinds een paar weken lopen op de graslanden in Ter Wupping vier ossen. Er is voor de ossen gekozen omdat de ontwikkeling van de graslanden niet optimaal is. Op bepaalde plekken zie je veel bosopslag en dat hoort niet op deze plekken. De ossen kunnen zich tegoed gaan doen aan het bosopslag. Zo worden de graslanden open  gehouden.

Het gebied waar de ossen lopen is  omheind, maar je kunt er gewoon wandelen. De honden moeten aan de lijn.

Tienja Hensens

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.