Wethouder Erich Wünker vertelde in het programma de Dag Vanmorgen over het Mobiliteitsplan

Foto: Mazzelmoaze

STUDIO RTV WESTERWOLDE/G1 – In het programma de Dag Vanmorgen kwam wethouder Erich Wünker het  één en ander toelichten over het Mobiliteitsplan.

Met name het centrum van Winschoten is aan veranderingen onderhevig. Er zijn al verschillende plannen uitgevoerd maar er liggen ook onuitgewerkte plannen. Wethouder Erich Wünker vertelde met betrekking tot het Mobiliteitsplan, het vervoer van A naar B, er de komende jaren  behoorlijk veel dingen gaan veranderen of worden aangepast. Dat betekent dat bijvoorbeeld voor parkeren, openbaar vervoer en de verkeersveiligheid plannen zullen worden uitgewerkt.

Er is een enquête uitgezet die door alle inwoners van de gemeente, maar ook daarbuiten, kan worden ingevuld. De gemeente hoopt zo een beeld te krijgen waar de pijnpunten liggen, waar mensen blij mee zijn en/of tevreden over zijn. De enquête staat online op de website van de gemeente.

Openbaar vervoer is een thema dat zeker op de agenda staat. Met name ook dat kleinere kernen moeten bereikbaar blijven. De ontwikkeling van de bereikbaarheid in het centrum speelt ook een grote rol. De gemeente heeft regelmatig overleg met de binnenstadondernemers, horeca en de inwoners.

Wethouder Erich Wünker vindt het een puzzel hoe de parkeergelegenheid rondom het nieuwe gemeentehuis en het Lucasterrein de komende jaren moeten worden ingevuld.

Interview terugluisteren? Klik op:

Tienja Hensens

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.