Eerste Ronde van de Judo Liga bij Sportcentrum Zempo

Foto: Jan Glazenburg

OUDE PEKELA – Aanstaande zondag, 30 juni 2024, vindt bij Sportcentrum Zempo de Judo Liga plaats, een prestigieuze teamcompetitie op senioren niveau. Sportcentrum Zempo is trots om als host op te treden voor dit spannende evenement. Maar liefst 15 teams uit Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland zullen afreizen naar Oude Pekela om deel te nemen aan deze eerste ronde.

De Judo Liga, een jaarlijks terugkerend sportevenement, trekt de beste judoka’s uit de regio aan en belooft een dag vol intensieve en spectaculaire wedstrijden. Teams zullen strijden voor een plaats in de volgende ronde, die in september wordt gehouden in Hengelo. De finale ronde zal plaatsvinden in het bijzondere decor van een theater in Heerde, waar de uiteindelijke kampioen wordt gekroond.

Deze editie belooft extra bijzonder te worden door de deelname van enkele toppers uit de judowereld:
– Kylian Bulthuis – meervoudig Europa Cup medaillewinnaar uit Pekela
– Albert Westerhof– meervoudig medaillewinnaar in de mondiale dovensport
– Giel Dol – Europa Cup medaillewinnaar
– Valentino Massanga – kandidaat deelnemer voor de Olympische Spelen 2028 voor Congo

Het evenement bij Sportcentrum Zempo duurt van 9:00 tot 17:00 uur. Bezoekers zijn van harte welkom om hun favoriete teams aan te moedigen en te genieten van een dag vol topjudo. Het adres van Sportcentrum Zempo is Sportlaan 6, Oude Pekela.
Zie ook de website van de Judo Liga: www.judoliga.nl/tickets.

Mis deze kans niet om getuige te zijn van judo op het hoogste niveau en kom langs voor een dag vol sportieve spanning en plezier!

www.judoliga.nl

Wouter Meijer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.