Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Regio

De Duitse en Nederlandse politie hebben op 19 en 20 juni grensoverschrijdende geoefend om de internationale samenwerkingen te versterken. Naast een actieve uitwisseling stond er ook uitleg over de structuur en organisatie van het betreffende politiekorps op de agenda. Maar ook onderwerpen als grensoverschrijdende criminaliteit lagen de eerste dag “op tafel”. Er werd onder meer de situatie rondom het asielzoekerscentrum in Ter Apel besproken en vanuit Nederlands en Duits perspectief gepresenteerd.

Die avond deelden politievertegenwoordigers uit beide landen hun expertise om de effectiviteit van het politiewerk voortdurend te blijven verbeteren. “Samenwerking tussen de Duitse en Nederlandse politieautoriteiten is cruciaal om grensoverschrijdende criminaliteit effectief te bestrijden”, zegt Inspectiedirecteur Nicola Simon. “Deze training biedt een unieke kans om de krachten te bundelen en van elkaar te leren.”

De volgende dag begon met lezingen over het onderwerp “illegaal vuurwerk en pyrotechniek”. Vertegenwoordigers van de betreffende politie wezen op problemen die met name voortvloeien uit het transport van illegaal vuurwerk over de Duits-Nederlandse grens.

Het werd crimineel spannend tijdens de lezing over de moord op Peter Rudolf de Vries, journalist, in Amsterdam en het daarmee samenhangende netwerkpolitiewerk. Een vertegenwoordiger van de politie van Amsterdam presenteerde het gedetailleerde en omvangrijke werk van de politie rondom de moordzaak.

Robert Raaz, hoofd Operaties, benadrukte het belang van het uitwisselen van informatie en ervaringen: “Wij zijn er vast van overtuigd dat de veiligheid van onze burgers alleen kan worden gegarandeerd door nauwe samenwerking en wederzijds begrip.” Alle deelnemers waren het daarmee eens en waren enthousiast over het tweedaagse evenement.

Om de nieuwe contacten te onderhouden is voor volgend jaar een vervolgopleiding in Nederland afgesproken.

De Duits-Nederlandse politieopleiding,  onder meer gefinancierd door Interreg Duitsland – Nederland, maakt deel uit van een langdurig partnerschap tussen de twee landen op het gebied van rechtshandhaving. Beide partijen hebben er vertrouwen in dat deze samenwerking de veiligheid in de regio zal helpen versterken en grensoverschrijdende criminaliteit duurzaam zal bestrijden.

Papenburg

Bij een ongeval op de Bethlehem zijn gistermorgen om iets na half elf twee personen gewond geraakt. Zij zaten in een Skoda Fabia en een Audi A4 die op de kruising van de Bethlehem met de Rheiderlandstraße met elkaar in botsing kwamen. De 34 jarige bestuurder van de Audi raakte daarbij lichtgewond. Een 85 jarige vrouw, die als passagier in de Skoda zat, liep zware verwondingen op. De 65 jarige bestuurster van de Skoda en vier andere inzittenden van de Audi kwamen met de schrik vrij.

 

 

 

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.