Donderdag inloopbijeenkomst over nieuwe woonwijk aan Hooiweg

Foto ingezonden door gemeente Pekela

OUDE PEKELA – Komende donderdag 4 juli is er in multifunctioneel centrum De Binding in Oude Pekela een inloopbijeenkomst over de nieuwe woonwijk voor Pekelders en statushouders.

Tussen 18.00 en 21.00 uur kunnen inwoners van Pekela zich laten informeren over de nieuwe wijk en eventueel interesse tonen in de nieuwe woningen.

De bouw van 68 woningen aan de Hooiweg in Oude Pekela gaat na de bouwvak van start. Van den Nagel Modulaire Bouw uit Barneveld heeft onlangs de aanbesteding gewonnen van de nieuwe woonwijk.

Het gaat om een wijk met energieneutrale woningen in de sociale huursector, bedoeld voor inwoners van Pekela én voor statushouders. De nieuwe wijk krijgt een groen en waterrijk karakter met een gezamenlijke parkeerplaats.

De 34 woningen voor statushouders aan de Hooiweg zijn een tussentijdse voorziening in afwachting van definitieve huisvesting elders in de provincie. Binnen twee jaar moeten de statushouders een definitieve woning toegewezen krijgen. Na tien jaar vervalt de tussentijdse voorziening aan de Hooiweg en wordt het reguliere huisvesting.

De eerste twintig woningen, verdeeld over Pekelders en statushouders, worden op 11 november opgeleverd.

Gemeente Pekela

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.