Weekendoverzicht politie regio Emmen

Foto: Jan en Catharina Glazenburg
EMMEN – De politie Emmen neemt u met hun weekendjournaal mee in hun werkzaamheden. Het is een klein overzicht van een aantal bijzonderheden die zich in het weekend in de regio Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden hebben afgespeeld.
Het was een weekend met 215 meldingen. Hierbij een overzicht:
Bij een staalbouwbedrijf in Emmen is  vrijdagmiddag iemand omgekomen bij een bedrijfsongeval. Het slachtoffer raakte tijdens het uitvoeren van werkzaamheden bekneld onder een stalen balk. Meerdere ambulances, politie en een traumahelikopter kwamen ter plaatse, maar hulpverlening mocht helaas niet meer baten. Het slachtoffer is ter plekke aan zijn verwondingen bezweken. De Arbeidsinspectie is gestart met een strafrechtelijk onderzoek. Hierbij wordt gekeken of het bedrijf iets te verwijten valt.
Vrijdagmiddag was er een bijtincident in Emmen. Een hond zou een persoon in het gezicht hebben gebeten. De verwondingen vielen gelukkig mee. De persoon hoefde niet mee naar het ziekenhuis en is ter plaatse door de ambulance aan zijn verwondingen behandeld. De hond is aangemeld bij de gemeente voor een maatregel. Dit zou een aanlijngebod en/of muilkorfgebod kunnen zijn.
Ook werden agenten vrijdagmiddag naar een spoedmelding in Emmen gestuurd. Daar zou de bewoner spullen uit het raam gooien, constant 112 bellen en de omwonende zouden een brandgeur uit zijn woning ruiken. Ter plaatse bleek de bewoner mogelijk stukken papier in brand te hebben gestoken. Ook zou de bewoner spullen uit zijn raam naar beneden gooien. De bewoner is vrijwillig meegegaan naar het politiebureau waarop hij vervolgens is overgedragen aan zijn eigen zorgkader.
Zaterdagmiddag brak er een zeer grote brand uit in Klazienaveen. Meerdere brandweerkorpsen werden opgeroepen om de brand te helpen blussen. Meerdere bedrijven zijn door de brand getroffen. De donkere rookwolken waren in de wijde omgeving te zien. Met een NL-Alert werd gewaarschuwd voor de rook. Laat in de middag was de brand onder controle. Het pand is volledig afgebrand.
Zondagmiddag heeft in Emmen een mishandeling plaatsgevonden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en de recherche heeft de zaak in onderzoek.
Verder zijn agenten van Zuidoost Drenthe drukdoende geweest met diverse andere meldingen, waaronder bijvoorbeeld conflicten, medische situaties en meerdere meldingen betreffende geluidsoverlast.
Bron: Politie Emmen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.