Burgemeester Jaap Velema vandaag voor het eerst weer te gast bij het programma De Dag Vanmorgen

Foto: Michiel van der Spek

STUDIO RTV WESTERWOLDE/G1 – Vanmorgen was burgemeester Jaap Velema voor het eerst weer te gast in het programma De Dag Vanmorgen.

Het was een feestje in de studio vanmorgen, want na maanden ziek zijn was burgemeester Jaap Velema voor het eerst weer te gast in het programma De Dag Vanmorgen. En daar hoorde natuurlijk gebak bij!

De burgemeester vertelde over de periode van zijn ziekte. Wat in eerste instantie leek op een griepje en later longontsteking,  bleek later een dubbele longembolie te zijn. Hij is met spoed opgenomen geweest op de Intensive Care en heeft later nog een aantal dagen in het ziekenhuis gelegen. Daarna mocht hij thuis aansterken. De burgemeester is blij dat hij nu weer aan de slag is, al heeft hij nog wat restklachten.

Vorige week schoof hij aan bij de Uitblinkerslunch in Paleis Noordeinde in Den Haag bij Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Samen met 28 mensen, die zich op verschillende terreinen verdienstelijk hebben gemaakt, zat hij bij het Koninklijk echtpaar aan tafel.

Ook kwam tijdens het gesprek in de studio de situatie in Ter Apel aan bod. Hierbij ging het onder anderen over de bestemming van de anderhalf miljoen euro die de gemeente van het COA heeft ontvangen, vanwege het verblijf van te veel asielzoekers in het AZC Ter Apel. Het geld zal besteed worden aan het verbeteren van de leefbaarheid in het centrum van Ter Apel. Er liggen al plannen, maar er zijn nog geen beslissingen genomen hoe het geld precies besteed wordt. “Maar als ik vandaag de keuze had om het Rijk die 1,5 miljoen te geven en dan van alle problemen af te zijn, dan had ik graag die keus genomen”, aldus Velema.

De burgemeester bedankte iedereen voor alle warme berichten die hij tijdens zijn ziekte heeft gekregen. “Dat heeft mij heel goed gedaan”, aldus Jaap Velema

Wilt u het programma terugluisteren klik dan HIER  en selecteer De Dag Vanmorgen, tweede blok vanaf 10.00 uur, op ongeveer 18 minuten.

Foto’s: Michiel van der Spek

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.