“Geef je oren en neus de kost, er gaat een wereld voor je open”

Foto: Nationaal Park Drentsche A

DEURZE – Speciaal voor blinden, slechtzienden, doofblinden en hun begeleiders, wordt op donderdag 18 juli 2024 een excursie georganiseerd.

In de zomer barst de natuur van geuren en geluiden. Geurende bloemen langs het pad, veldleeuweriken zingen het hoogste lied, allerlei soorten insecten zoemen dat het een lieve lust is en kikkers kwaken de longen uit hun lijf. Het mooie is verder dat je hier van alles door je vingers kan laten gaan: van de harde schors van een eik tot fluweelzachte bloembladen.

Een Nationaal Park-gids en een boswachter van Staatsbosbeheer nemen je mee. Zij laten je door te luisteren, te voelen en te ruiken de natuur intens te beleven. De excursie start op de NP Toegangspoort Deurze, Deurze 1, 9457 TA in Deurze en start om 13.00 uur (ca. 2 uur).

Deelname aan Nationaal Park Drentsche Aa excursies is gratis. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

 

Nationaal Park Drentsche A

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.