Het Cultuurfonds Groningen investeert 60.000 euro in 30 cultuur- en natuurprojecten

Foto ingezonden door Adolf Dekker
Groningen – Het Cultuurfonds Groningen draagt in het tweede kwartaal van 2024 voor 59.845 euro bij aan 30 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie.
Hieronder enkele projecten die kunnen rekenen op een bijdrage in het tweede kwartaal van 2024.
Oldambt
Stichting Dorpshuis Nieuwolda aankoop toneelverlichting € 2.330
Stichting Facilities RozenPodwalk Winschoten200 € 2.000
Westerwolde
Muziekvereniging Crescendo Wedde en de Ter Apeler Harmonie krijgen voor de aankoop van  instrumenten ieder  € 1.598,00
Stadskanaal – behoud (im)materieel erfgoed en versterking educatie Stelmakerij Wever
Stelmakerij Wever in Mussel is een historische stelmakerij waar aanvankelijk gereedschap voor het boerenbedrijf werd gemaakt en later kleinschalig schoppen op maat en speeltoestellen. Sinds enkele jaren heeft het pand de functie van museum.  Stelmakerij Wever zet zich in om het erfgoed beter te presenteren aan bezoekers en te conserveren met behulp van nieuwe technieken. Bovendien wordt er een professioneel scholenprogramma gelanceerd om jongeren op een boeiende manier kennis te laten maken met dit bijzondere stukje geschiedenis. Het Cultuurfonds Groningen geeft 2.000 euro aan dit project.
Veendam
Erfgoedvereniging Bond Heemschut, vereniging tot bescherming en instandhouding van cultureel erfgoed in Nederland uitname en herplaatsing muurschildering van Jan van der Zee uit 1958 € 10.000
Stichting tot Behoud en Bevordering van Orgelcultuur in Noord Nederland concert rockband en kerkorgel € 500
Over het Cultuurfonds
Het Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 40 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 4000 projecten door heel Nederland, in het Caribisch deel van het koninkrijk en in Suriname. Dat doen we met de bijdrage van de VriendenLoterij en Nederlandse Loterij, van onze schenkers en donateurs en samen met onze partners.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.