Groningse band Waterleaf op zomertournee door Frankrijk en Spanje

~Waterleaf~ Foto: Anita Meis
GRONINGEN – De Groningse band Waterleaf bereidt zich voor op een zomertournee in het buitenland. Met een show in Parijs en meerdere shows op surfkampen in Zuid-Frankrijk en Spanje laten ze internationaal publiek kennismaken met hun mix van dansbare indiepop, disco en new wave. 
Populariteit in Frankrijk
Waterleaf merkte op dat één specifiek land uitstijgt in de luistercijfers van Spotify: Frankrijk. Niet verrassend, aangezien de bandleden zelf geïnspireerd zijn door Franse artiesten zoals Air, Daft Punk en L’Impératrice, waardoor deze invloeden duidelijk hoorbaar zijn in hun muziek. Tijd om onze muziek daar eens live te spelen, dacht de band.
Tourdetails
De tournee begint met een optreden op het gerenommeerde SuperSonic podium in Parijs, waar dit jaar onder andere ook The Vices en Jungle By Night optreden. Daarna geeft Waterleaf vier shows op surfkampen in Zuid-Frankrijk en Spanje. Surfkampen hebben al eerder bewezen een succesvolle springplank te zijn voor Nederlandse bands om zowel nationaal als internationaal publiek te bereiken.
Langgekoesterde droom
“Optreden in het buitenland was voor ons altijd al een langgekoesterde droom,” zegt zangeres Margrieke Hoornstra. “We zijn natuurlijk dankbaar voor alle kansen die opkomende bands in Groningen en de rest van Nederland krijgen. Toch waren we ook altijd nieuwsgierig naar de impact van onze muziek in het buitenland.”
Indie band
Als indie (“independent”) band heeft Waterleaf deze tour zelf georganiseerd, zonder hulp van manager of platenlabel. De band grijpt de uitdaging graag aan om zelf aan het roer te staan en hun eigen avonturen te creëren. “We houden van samen muziek maken, maar ook van de hort op gaan en nieuwe mensen te ontmoeten. Dit zomer-avontuur brengt al die mooie dingen samen.”
Waterleaf

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.