Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

Op 1 juli werd de politie om 12.35 uur gealarmeerd voor een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Neuen Feldstraße. Een getuige had gezien dat een jonge man meerdere verzorgingsartikelen, ter waarde van 53 euro,  in zijn broekzak en mouwen stopte. Daarna betaalde hij een kleine aankoop bij de kassa. De man werd vervolgens aangesproken. Hij gaf de diefstal toe. De 20 jarige inwoner van Dörpen zal zich voor zijn daad bij de rechter moeten verantwoorden.

Walchum

Tussen 24 juni en 3 juli is bij een gereedschapsschuur aan de Schützenstraße in Walchum een poging tot inbraak gedaan. Er is niets gestolen. De politie verzoekt getuigen zich te melden.

Sögel

Rond 12.20 uur vanmiddag zijn politie en brandweer uitgerukt voor een keukenbrand aan de Mühlenstraße. De bewoner had een plastic mand op de ingeschakelde kookplaat laten staan. Hierdoor ontstond eens sterke rookontwikkeling. De schade wordt op 150.000 euro geschat.

 

 

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.