Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Meppen

Om half tien vanmorgen belde een 52 jarige inwoner van Meppen dat er een zwavelgeur in de Schwefinger Straße hing. De brandweer heeft metingen verricht. Er werd ter hoogte van Nödike een verhoogde concentratie zwavelsulfide gemeten. Het gebied werd afgezet. Omdat de waardes stegen moesten om half drie een gezelschap van 80 personen, die een bruiloft aan het vieren waren, en een groep van 20 personen, die een cursus bij Dekra volgden, geëvacueerd worden. Mogelijk was de geur afkomstig van het pompstation Schwefingen. Door het toevoegen van een bindmiddel en het spoelen van de leidingen werd de concentratie zwavelsulfide weer op normale waarde gebracht. Volgens de politie is de volksgezondheid niet in gevaar geweest. De geëvacueerde personen konden korte tijd later terug naar hun locaties.

Tussen 4 juli 18.00 en 5 juli 8.50 uur is aan de Fürstenbergstraße bij een patatkar ingebroken. Er werden onder anderen meerdere kilo’s patat, worstjes en frisdrank gestolen. Over de hoogte van de schade is nog niets bekend.

Emsland/Grafschaft Bentheim

Gisteren controleerde de politie op de dag van het begin van de zomervakantie in Noordrijn-Westfalen het vakantieverkeer op de A31 in de richting van Norden. Op de parkeerplaats Ems Vecht Ost werden de voertuigen gecontroleerd op technische mankementen, overbelading/asbelasting en het vastzetten van de lading. Over het algemeen werden enkele kleine overtredingen vastgesteld, zoals een geringe overbelading en geen, of niet goed gemonteerde, buitenspiegels. In één geval moest de lading opnieuw vastgezet worden. Een bestuurder van een auto met caravan bleek niet over het benodigde rijbewijs BE te beschikken. Er werd daarom een ​​strafrechtelijke procedure  tegen de bestuurder van het voertuig en de eigenaar die met hem meereisde gestart. Ook moesten zij  de reis uitstellen,  omdat geen van de passagiers het juiste rijbewijs kon tonen.

Foto: Politie Emsland/Grafschaft Bentheim

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.