Publiek geniet van prachtig zomerconcert Crescendo Wedde

Foto: Jan Glazenburg

WEDDE – Vanmiddag genoot het publiek in dorpshuis De Voortgang van een prachtig concert door Muziekvereniging Crescendo Wedde.

Crescendo Wedde is een fanfare orkest, dat bestaat uit een mix van koperblazers, saxofoons en slagwerk. Het orkest is in 1937 opgericht. Hun muziek  is  zeer gevarieerd, zoals marsmuziek, klassieke muziek, pop- en filmmuziek. Het orkest staat onder leiding van Bauke Burghgraef. Crescendo telt 27 leden, waarvan Jurjen Dekker en Wilma Tooren ruim 60 jaar lid zijn.

In dorpshuis De Voortgang lieten de leden van muziekvereniging Crescendo vanmiddag zien en horen wat zij in hun mars hebben. Het zomerconcert, dat aanvankelijk buiten zou plaatsvinden, werd door veel belangstellenden bezocht.

Na een openingswoord door Willy Nobbe, waarin hij onder anderen vertelde dat de muziekvereniging een bijdrage van 1.598 euro voor de aanschaf van instrumenten uit het Cultuurfonds tegemoet kan zien, werd het eerste nummer, de mars: Adventures of the Beaumé, geschreven door Harrie Janssen ingezet. Dit werd gevolgd door het rustige nummer Fly with me van Patrick Millstone en het vlotte nummer Feel the beat. Daarna speelde het orkest een medley van nummers van Eric Clapton, waaronder het gevoelige lied: Tears in heaven. Het blok voor de pauze werd afgesloten met de tune van de kinderserie Pippi Langkous.

Na de pauze volgde een medley van nummers van Michael Jackson, zoals Thriller, Heal the world, Billy Jean, Earth song en Beat it. Na het nummer Maxima, opgedragen aan onze Koningin en geschreven door Jacob de Haan uit Sellingen, was er tijd voor filmmuziek van Pirates of the Carribean en muziek uit de musical Mary Poppins. Met een verwijzing naar de voetbalwedstrijd vanavond tussen Nederland en Turkije werd als laatst het nummer Donder en bliksem van Guus Meeuwis gespeeld.

Crescendo kan terugzien op een zeer geslaagd concert. Hun volgend optreden is op 2 september tijdens de Lichtweek in Wedde. Op 28 september verleent Crescendo haar medewerking aan het muziekfestival in Delfzijl.

Voor meer informatie zie hun website, klik daarvoor HIER.

Foto’s: Jan en Catharina Glazenburg. HIER vindt u alle foto’s.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.