Kleindochter doopt Maya Wildevuur roos (video-update)

Foto: Jan Glazenburg

WINSCHOTEN – Vanmiddag heeft een (achter)kleindochter van Maya Wildevuur een naar haar (vergroot)moeder vernoemde roos gedoopt.

Naast de verkoop van bloemen, planten en andere groen gerelateerde artikelen heeft de gemeente de Groenmarkt aangegrepen om een bekende Oldambtster te eren, namelijk Maya Wildevuur. Zij woonde van 1992 tot 2023 op de Ennemaborg in Midwolda, waar zij haar atelier en galerie had. Wethouder Jurrie Nieboer: ‘Maya was een markante veelzijdige en kleurrijke Oldambtster, daarom hebben we besloten een roos naar haar te vernoemen.

Vanmiddag werd in het Rosarium de roze roos door Floor, de achterkleindochter van Maya, gedoopt. Hierbij waren onder anderen familieleden en vrienden van Maya aanwezig. De leverancier van de roos is boomkwekerij Hanekamp uit Scheerwolde.

 

Ook werd door wethouder Jurrie Nieboer en de oudste zoon van Maya: Guido van der Velde een kunstwerk van Maya onthuld. Dit kunstwerk wou Maya zelf beschilderen, maar daar is zij helaas door haar overlijden niet aan toe gekomen.’ Het kunstwerk heet ‘Ennemahaan, Eierknuts en Watappatja’ en het stond bij de Ennemaborg. De studenten van Academie Minerva, Eline Broekema en Meerle Burg, hebben het kunstwerk beschilderd.  Het kunstwerk wordt binnenkort op een sokkel in het Rosarium geplaatst.

Na de onthulling las stadsdichter Refia Doevendans een gedicht voor en was er voor de liefhebbers champagne.

Foto’s: Jan en Catharina Glazenburg

Video: RTVGO

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.