Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Bunde

De politie heeft om half twee vrijdagmiddag een door Europol gezochte 28 jarige man aangehouden. De man met de Letse nationaliteit gaat in Luxemburg de cel in. Hij zat in een bus die kort daarvoor via de A 280 de grens was gepasseerd. De inzittenden werden om half twee op de parkeerplaats Bunderneuland gecontroleerd. Hierbij viel op dat uit het paspoort van de Let enkele bladzijden waren gescheurd. Hij werd in Luxemburg gezocht wegens meerdere gevallen van diefstal en vernielingen. Van de opgelegde gevangenisstraf van 30 maanden moet hij nog 862 dagen zitten. De man wordt aan Luxemburg uitgeleverd.

Haren

Tussen twee uur en half drie in de nacht van zaterdag op zondag hebben op het terrein van het Schützenfest Altharen aan de Wesuweer Straße in Haren twee mannen ruzie met elkaar gekregen. De strijd verplaatste zich naar de Adenauerstraße. Een van de mannen raakte door trappen gewond. De politie van Meppen verzoekt getuigen contact op te nemen.

 

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.