Op verzoek van Lokaal Betrokken bewoners op de gemeentelijke website geïnformeerd over aanleg van glasvezel

Foto: Andries Schoo (archieffoto)

STADSKANAAL – In de raadsvergadering van 17 juni jl. heeft Lokaal Betrokken aandacht gevraagd voor de communicatie rondom aanleg glasvezel.

In de kernen van de gemeente Stadskanaal wordt al geruime tijd door de firma DELTA hard gewerkt aan de aanleg van een glasvezelnetwerk. Binnenkort zal ook KPN hiermee beginnen. De gemeente Stadskanaal heeft nog getracht beide bedrijven samen te laten werken om de overlast binnen onze gemeente te beperken. Helaas is dat niet gelukt.

Het aanleggen van glasvezel gaat helaas niet altijd vlekkeloos. Lokaal Betrokken vindt het daarom belangrijk dat inwoners goed geïnformeerd worden. In de raadsvergadering van 17 juni heeft fractievoorzitter Harma Zwiers het college gevraagd of het niet mogelijk is om daarover iets op de gemeentelijke website te zetten. Met o.a. uitleg over de Telecomwet, contactgegevens van de bedrijven maar ook waar men terecht kan met klachten over herstelwerkzaamheden.

Het college heeft deze geste overgenomen. Inmiddels is een pagina aangemaakt en zal deze geüpdatet worden op het moment dat KPN ook van start gaat.

Hierbij de link:

https://www.stadskanaal.nl/inwoners/glasvezel

Lokaal Betrokken

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.