Stichting Cultureel Bolwerk Veenkoloniën genomineerd voor de Drentse Anjer 2024

Foto: Elise Kerner

VALTHERMOND, DRENTHE – Kort nadat Concertboerderij d’Rentmeester werd overgenomen door de huidige eigenaren werd Stichting Cultureel Bolwerk Veenkoloniën opgericht om meer cultuur, concerten en vertier te brengen in het veengebied. De uitvalbasis was en bleef d’Rentmeester in Valthermond, maar er werden daarnaast ook uitstapjes gemaakt.

De lijnen werden uitgezet en langzaam maar zeker werd duidelijk dat de stichting weliswaar op de goede weg was, maar dat er ook nieuwe input en professionalisering nodig was om de volgende stappen te maken. Vorig jaar werd de eerste stap in de goede richting gezet met het aanstellen van een gelouterde penningmeester, die bovendien ervaring meebracht vanuit een poppodium. Een ware dubbelslag dus.

De professionalisering werd ingezet en de afgelopen maanden werd het dagelijks bestuur voltallig gemaakt met het aanstellen van een nieuwe voorzitter en secretaris. De werkzaamheden gingen onverminderd door en de concerten bij d’Rentmeester kregen steeds meer bekendheid; de programmering in de sfeervolle concertboerderij is inmiddels een begrip in de veenkoloniën en héél ver daarbuiten.

Dat is kennelijk ook anderen opgevallen; afgelopen week ontving het bestuur het bericht dat Stichting Cultureel Bolwerk Veenkoloniën is genomineerd door Cultuurfonds Drenthe voor de Drentse Anjer Prijs 2024! Een geweldige opsteker voor de Stichting en haar relatief nieuwe bestuur! Het bestuur ziet deze nominatie als een prachtige erkenning voor het harde werken en de mooie dingen die er al zijn ontstaan vanuit de stichting. En alle betrokkenen zijn bovendien ontzettend trots op deze geweldige ontwikkeling!

Inmiddels is het even zomerstop, maar er wordt alweer reikhalzend uitgekeken naar het nieuwe seizoen dat begint met de tweede editie van het Voel het Veen Festival.

d’ Rentmeester

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.