Ontdek de bossen rond het Lunsveen

Foto: Jos Vink

LUNSVEEN – Ga op 17 juli 2024 mee en beleef de Bossen rond het Lunsveen. De excursie is van 19:00 uur tot 21:00 uur en start op de Parkeerplaats Lunsveen aan de Lunsveenweg in Boswachterij Gieten-Borger. (De kleine parkeerplaats is bereikbaar door ter hoogte van Rolderstraat 9 in Borger, tussen hm paal 8,4 en 8,5 een keienweg in te rijden. Na 200 m bereikt u de parkeerplaats)

Boswachterij Gieten-Borger, onderdeel van de Hondsrug, bestaat uit zogenaamde multifunctionele bossen, waarin natuur, recreatie en houtproductie samengaan. In de boswachterij liggen enkele vennetjes waarvan het Lunsveen een van de grootste is. Het is een fotogeniek ven, ook een broedplaats voor kokmeeuwen. En als je goed naar beneden, kijkt zie je hier en daar de zonnedauw, een vleesetend plantje. We lopen in een ruime boog rond het ven. De Drentsche Aa gidsen vertellen over het beheer van het bos en de natuur.

Deelname aan Nationaal Park Drentsche Aa excursies is gratis. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

Nationaal Park Drentsche Aa

Foto: Jos Vink

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.