Tweede editie “Voel het Veen Festival” viert het leven in de Drentse veenkoloniën met muziek, kunst en theater

Foto: Elise Kerner

VALTHERMOND – Het Voel het Veen Festival, georganiseerd door Concertboerderij d’Rentmeester in Valthermond in samenwerking met Stichting Cultureel Bolwerk Veenkoloniën, zet de Drentse veenkoloniën in de schijnwerpers. Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september kunnen bezoekers genieten van muziek, kunst, theater en poëzie op verschillende locaties in en rondom de boerderij.

Net als vorig jaar trapt het festival af op vrijdagavond met de Proattafel, waar gastheer Bert Hadders bekende en minder bekende veenkolonialen ontvangt met allemaal een verhaal of mening over de veenkoloniën. De muziek wordt die avond verzorgd door Annemiek Drent.

Voel het Veen breidt dit jaar uit met een buitenpodium op het terrein van d’Rentmeester en drie excursies op andere locaties. Het doel van het festival is om de positieve aspecten van het leven in de Drentse veenkoloniën te belichten en de verschillen tussen zand- en veengebied te verkleinen. De eerste namen van het festival zijn al bekend: Sunken Lands – Papaformigas – Hiigo, Wolfert Brederode & Joost Lijbaart, Marit Nygård, Gunhar Koops, Marieke Schenk, Marleen Dijkdrent en de monoloog: “Vrouwen van ’t Veen”. We nodigen zowel inwoners van de Veenkoloniën als mensen van buitenaf uit om het festival te bezoeken. „Het festival moet voor iedereen toegankelijk zijn”, benadrukt Elise Kerner.

Voel het Veen Festival
6-7-8 September
www.voelhetveen.nl

 

Elise Kerner

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.