3 praktische tips voor een uitje met de kids

Zijn jij en je gezin van plan om er even op uit te gaan, bijvoorbeeld naar een speeltuin, dierentuin of pretpark? Dan komt hier natuurlijk nog wel het een en ander bij kijken. Vooral wanneer de kinderen nog wat jonger zijn, is het belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat, aangezien een ongeluk in een klein hoekje zit. Door de spanning kan het zijn dat ze in hun broek plassen of door het enthousiasme struikelen over hun eigen benen en in een plas met water terechtkomen. Om dit en nog veel meer te voorkomen, delen we in dit artikel 3 praktische tips voor je, wanneer jij met de kinderen weg gaat.

Kies samen de leukste kinderuitjes
We zijn meestal gewend om als ouders te bepalen wat we gaan doen. Hoe leuk is het om ook de kinderen hierbij te betrekken? Vooral wanneer ze wat ouder zijn, is het belangrijk dat ze zich gehoord voelen en ze tot op zekere hoogte ook een inbreng hebben in wat er gebeurt. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld een middagje samen aan tafel gaan zitten om online de leukste kinderuitjes op te gaan zoeken en hier uiteindelijk een keuze in te maken. Het voordeel aan samen kiezen, is dat je ook niet bang hoeft te zijn dat de kinderen het niet leuk vinden bijvoorbeeld.

Zorg dat je op tijd vertrekt
Nu je weet wat jullie gaan doen, is het tijd om je serieus voor te bereiden. Allereerst is het verstandig om op tijd te vertrekken. De blaas van de meeste kinderen is namelijk niet zo heel sterk, waardoor je dus tijdens een rit van twee tot drie uur regelmatig zal moeten stoppen voor een sanitaire stop. Handig dus om even wat extra tijd te reserveren hiervoor. Daarbij kan het ook voorkomen dat je pech onderweg krijgt of je in het geval het openbaar vervoer vertraging oploopt. Ons advies is om een uurtje speling te houden, zodat je in ieder geval niet bang hoeft te zijn dat je veel te laat in het park waar je naartoe gaat bent.

Neem schone kleding mee
Het maakt niet uit of je kinderen nu wel of niet zindelijk zijn, de kans dat ze in hun broek plassen door de spanning is namelijk altijd aanwezig. Daarbij kan het ook gebeuren dat ze vallen of op een andere manier vies worden. Het is dus wel verstandig om wat schone kleding mee te nemen. Gelukkig hebben de meeste pretparken en ook dierentuinen wel een kluisje, zodat je niet de hele tijd met allemaal spullen hoeft te slepen. Overigens is het wel aan te raden om een rugzak mee te nemen, met name voor de belangrijke spullen en wat eten en drinken.

Geniet ervan met elkaar
Je kunt je nog zo goed voorbereiden, maar het belangrijkste ingrediënt om het leuk te hebben, is door met elkaar te genieten. Pas je een beetje op elkaar aan, zodat iedereen de dag van zijn of haar leven heeft. Door elkaar vrij te laten en het gezellig te hebben samen, zul je merken dat het een dag wordt om nooit meer te vergeten.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.