3 redenen waarom het een goed idee lijkt om de relatie met je ex op te pakken

De periode na een relatie is voor de meeste mensen erg zwaar. Je voelt je eenzaam en hebt het gevoel dat je iets verloren hebt. Dat is logisch. Vooral wanneer het een lange en betekenisvolle relatie was. Maar het wil niet direct zeggen dat het een goed idee is om met je ex samen verder te gaan. Dit lijkt op het eerste gezicht een aantrekkelijk plan. Maar er zijn duidelijke redenen waarom dit vaak niet zo is.

Je bent alleen en je ex lijkt de eenvoudigste bron van gezelschap
Het uitgaan van de relatie heeft een leegte achtergelaten. Die wens je zo snel mogelijk op te vullen. Soms zijn vrienden en familie daarvoor voldoende. Maar wanneer het net uit is heb je wellicht behoefte aan een romantische band. Helemaal overnieuw beginnen met een relatie is veel werk. Bovendien moet je eerst maar eens iemand zien tegen te komen. Onbewust lijkt het je veel eenvoudiger om weer samen te gaan met je ex. Desondanks is het geen goed idee om je te laten leiden door een eenzaam gevoel. Helemaal omdat er ongetwijfeld redenen zijn waarom jullie niet meer samen zijn.

Je weet precies wat je krijgt
Teruggaan naar iets dat je kent is altijd makkelijker dan nieuw terrein verkennen. Hierdoor krijg je de indruk dat weer samen verder gaan met je ex de meest veilige optie is. Dat is begrijpelijk. Maar bedenk wel dat de relatie tussen jou en je ex al een keer mislukt is. Daarom is het waarschijnlijk een stuk veiliger om juist voor iemand anders te kiezen.

Je herinnert alleen de mooie momenten
Elke relatie heeft hoogtepunten. Na een breuk ben je in eerste instantie meestal kwaad en verdrietig. Je denkt aan de slechte momenten en weet zeker dat de relatie stoppen de juiste beslissing was. Maar na verloop van tijd ga je daar anders over denken. Hierbij speelt eenzaamheid wederom een grote rol. Je denkt aan alle mooie momenten in de relatie en vergeet wat er allemaal mis was. Het is een soort van valse hoop dat het de volgende keer beter is. Denk eraan om alle aspecten van een relatie te overwegen voordat je weer samengaat met je ex. Overweeg of jullie eigenlijk wel bij elkaar passen. Want het is zonde om voor een tweede keer in een uitzichtloze relatie terecht te komen.

Je ex terug krijgen doe je met aan de hand van deze slimme tips.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.