3 tips voor het restylen van je woning

Onze woning, de plek waar we naast ons werk de meeste tijd doorbrengen. In de wintermaanden zitten we logischerwijs wat meer binnen en tijdens de zomer wat meer buiten. Wat we vaak zien, is dat wanneer de zomerperiode enigszins voorbij is, iedereen weer massaal aan de slag gaat met het restylen van de woning. Met name de woonkamer wordt dan eens stevig onder handen genomen. Om ervoor te zorgen dat alles goed gebeurt, is het verstandig om dit planmatig aan te pakken. Zomaar ergens beginnen is natuurlijk nooit een heel goed idee. Om je een handje te helpen, hebben we een 3-tal tips voor je, waarmee jij je woning eenvoudig en snel kunt restylen.

Maak eerst de balans op
Zorg er eerst voor, dat je exact weet wat je momenteel hebt, zodat je ook weet welke mogelijkheden de huidige situatie heeft. Het kan namelijk heel goed zijn, dat je momenteel nog twee prachtige vintage fauteuils bij je televisie hebt staan, die je wellicht in een andere setting weer helemaal tot ‘bloei’ laat komen. Je doet er daarom dus ook altijd verstandig aan, om te kijken hoe de huidige situatie is. In veel gevallen kun je namelijk met een paar eenvoudige aanpassingen ontzettend veel verandering teweeg brengen. Alleen al een andere indeling doet gevoelsmatig al een hele hoop. Nu je weet welke indeling past, kun je daadwerkelijk beginnen met het verschuiven van de meubels. Wanneer het eenmaal staat, kun je uiteindelijk beoordelen of het is wat je ervan verwacht had.

Ga eens voor een andere indeling
Het opnieuw indelen doet vaak al wonderen. Uiteraard moet het wel allemaal passen, maar je zult zien, dat wanneer jij de bank en je tv meubel omdraait, dit al direct een enorm effect heeft op het geheel. Wel is het verstandig om vooraf te kijken of het ook allemaal wel daadwerkelijk past. Je zit er ook niet op te wachten, dat je straks aan het schuiven bent en uiteindelijk blijkt dat het allemaal niet past zoals je vooraf voor ogen had. Je doet er dus goed aan om van te voren een plattegrond te tekenen, waarop je exact kunt zien welke indeling wel op niet mogelijk is. Je kunt bijvoorbeeld wel de eettafel willen verplaatsen, maar wanneer je design hanglamp niet boven de plek van de nieuwe eettafel kan hangen, dan schiet je er natuurlijk nog niet zo heel veel mee op.

Nieuwe accessoires
Bij het restylen van ons huis, denken we vaak direct aan de aanschaf van allerlei nieuwe meubels. Toch is dit absoluut niet per se nodig. Je kunt namelijk met verschillende accessoires een volledige nieuwe look en feel creëren in je huis. Vind jij je bank misschien ietwat saai, kies dan eens voor een paar gekleurde sierkussen. Je zult zien, dat met slechts enkele kleine toevoegingen al een hele verandering kan worden gerealiseerd. Vind jij het lastig om te bepalen wat je nu exact moet veranderen voor een gezellige en vooral warme sfeer in huis, dan is het wellicht verstandig om met een aantal foto’s van je inrichting naar een woonwinkel te gaan. Zo kunnen ze je vaak prima van een passend advies voorzien.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.