5 perfecte duurzame kraamcadeaus

Nu steeds meer mensen bewust bezig zijn met het verminderen van hun ecologische voetafdruk, wordt het steeds makkelijker om ook duurzame kraamcadeaus te vinden. Niet alleen zijn duurzame kraamcadeaus beter voor het milieu, maar zijn ze ook vaak beter voor baby’s en kinderen.

Houten speelgoed
Duurzaam houten speelgoed is een hele goede optie voor alle kinderen. Van houten blokken tot houten poppen, er is genoeg te kiezen. Omdat houten speelgoed meestal gemaakt is van natuurlijke en biologisch afbreekbare materialen, is het ook nog eens beter voor hun gezondheid.

Katoenen kleding
Katoen is een natuurlijk materiaal dat zeer geschikt is voor baby’s en kinderen. Het is zacht en ademend, waardoor het ideaal is voor de gevoelige huid van deze kleine mensjes. Katoenen kleding is ook eenvoudig te wassen en duurzaam. Dit maakt het perfect voor actieve kinderen die altijd vies zijn.

Stoffen boeken
Stoffen boeken zijn perfect voor de allerkleinsten. Ze zijn zacht en leuk om mee te spelen, en ze helpen ook bij het ontwikkelen van motorische vaardigheden. Je neemt ze overigens ook gemakkelijk overal mee naartoe. Omdat ze weinig wegen en niet zo veel ruimte innemen passen ze perfect in de luiertas.

Bamboe tandenborstel
Bamboe tandenborstels zijn een perfect duurzaam kraamcadeau. Ze zijn gemaakt van een natuurlijk en biologisch afbreekbaar materiaal, en ze zijn ook nog eens erg duurzaam. Bamboe tandenborstels zijn ook veel zachter voor het tandvlees dan plastic tandenborstels, waardoor ze perfect zijn voor jonge kinderen.

Biologische bad- en verzorgingsproducten
Biologische badproducten zijn er speciaal voor kindjes met een gevoelige huid. Ze zijn gemaakt van natuurlijke en biologisch afbreekbare ingrediënten en ze zijn ook nog eens erg mild voor de huid. Dit maakt ze perfect voor dagelijks gebruik, en ze helpen ook nog eens bij het voorkomen van droge en jeukende huid. Verzorgingsproducten op basis van plantaardige oliën zijn tevens een uitstekende keuze.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.