5 redenen om een auto te huren

Een auto huren doen we misschien tijdens de vakantie als we er zelf eentje hebben die te klein is voor alle passagiers en bagage, maar verder eigenlijk niet. Hoe zou het zijn om af en toe een auto te huren voor een werkafspraak of voor een dagje ontspanning?

De auto staat ter discussie. Niet omdat we er niet meer van houden, of de auto uit het straatbeeld zou verdwijnen. Heus niet. Maar nu we meer en meer thuiswerken en dat voor een groot aantal werknemers een blijvertje lijkt te worden, verdwijnt de auto voor het woon-werkverkeer naar de achtergrond. Zelfs de fiets wint meer terrein dan onze heilige koe.

Dat neemt niet weg dat we regelmatig behoefte hebben aan een auto. Omdat het slecht weer is, we alleen willen rijden en niet gebruik wensen te maken van het openbaar vervoer of omdat het gewoon soms heerlijk is om auto te rijden. Wanneer is het gewoonweg slimmer om een auto te huren?

Huur een auto voor ‘af en toe’- ritjes
Een ritje naar familie, een weekendje weg in eigen land of een zakelijke afspraak. In dat geval is een auto huren een goede optie.

Auto kopen is duurder
Het aantal verkochte auto’s is het afgelopen jaar al flink al gedaald en zal gemiddeld uitkomen op twintig procent minder dan vorig jaar. Dat is niet voor niets. Een auto kopen is nog altijd een dure aangelegenheid, ook vanwege de almaar verder oplopende BPM. Wie een auto niet dagelijks nodig heeft, is goedkoper uit met zo af en toe een gehuurd exemplaar.

Samen rijden, samen delen
Wie een auto huurt en gezamenlijk ergens naartoe rijdt, kan de kosten delen. Dat is wel zo eerlijk. Heb je een eigen auto, dan deel je de benzinekosten, maar overall zijn de kosten toch voor de eigenaar van de auto.

Auto huren kan overal
Het huren van een auto kan op alle mogelijke plekken. Van Amsterdam tot Rotterdam en van Groningen tot Maastricht. Voor een huurauto kun je overal terecht. Via Easyterra kun je kijken welke plek en welke auto jou op dat moment het beste passen.

Je huurt eens een ander model
Je kunt een eigen keuze maken in model, grootte en prijs. Kortom; je bent lekker onafhankelijk. Zin in een klein autootje, dan biedt het verhuurbedrijf daar een aantal modellen voor. Zie je het echter meer zitten om een weekendje weg te gaan met een spectaculairder model dan kies je daarvoor. Je kunt op die manier in alle mogelijke auto’s rijden.

In je eentje kan het zonder mondkapje
In je eentje rijden in een auto, betekent dat je geen mondkapje hoeft te dragen. Het mondkapje zien we in Nederland ook steeds vaker in het straatbeeld verschijnen, in winkels en openbare gelegenheden. In de auto moet je deze dragen als je met mensen samen bent die samen geen huishouden vormen. Rijd je alleen dan hoeft het niet. Huur je een auto om er heerlijk zelf op uit te gaan, dan is dat wel zo relaxed.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.