5 tips voor een geslaagde haartransplantatie

Het slagingspercentage van moderne haartransplantaties is ongelooflijk hoog. Veel experts suggereren dat patiënten kunnen verwachten dat maar liefst 90-100% van de donorhaarzakjes met succes teruggroeit in het pas getransplanteerde deel van de hoofdhuid. Een haartransplantatie vrouwen of mannen kan dus een goede optie zijn, vooral als je de onderstaande tips toepast. De kans is nog groter dat de transplantatie dan een succes wordt. 

Onderzoek 
Een deel van het succes van elke haartransplantatie-ervaring ligt in het kiezen van de juiste kliniek en chirurg voor je specifieke behoeften, evenals het hebben van realistische verwachtingen over wat er mogelijk is en niet alleen op basis van de kosten beslissen. Om de beste kwaliteitsvoorziening voor je budget en je behoeften te vinden, loont het om vooraf wat due diligence te doen. Elke tijd die je besteedt aan het onderzoeken van de beste opties voor je, zal op de lange termijn goed besteed zijn. Begin je onderzoek online, maar spreek indien mogelijk rechtstreeks met klinieken – de meest gerenommeerde zullen je graag in contact brengen met eerdere patiënten die je een eerlijk overzicht geven van wat je kunt verwachten. 

Voorbereiding
Zoals bij elke operatie, is het een goed idee om je lichaam de best mogelijke kansen te geven om de komende operatie goed aan te kunnen. Hoewel je gewoonlijk geen speciale maatregelen hoeft te nemen ter voorbereiding op een haartransplantatie mannen, vergroot je je kansen op een succesvol resultaat en een snel herstel als je in goede gezondheid verkeert. Maak dus van de gelegenheid gebruik om goed te eten, voldoende rust te krijgen en stress zoveel mogelijk te verminderen in de dagen en weken voorafgaand aan je procedure.

Herstel
Er zijn een aantal dingen die je wel en niet moet doen direct na je haartransplantatie. Je kliniek zal ervoor zorgen dat je hiervan goed op de hoogte bent, maar ze omvatten over het algemeen zaken als het vermijden van overmatige spanning of zweten rond het transplantatiegebied, het beperken van hoofddeksels en het vermijden van alcohol, roken en stressvolle activiteiten. De meeste hiervan zijn gezond verstand, en door jezelf wat tijd te gunnen om uit te rusten en te herstellen van de operatie, krijg je de best mogelijke resultaten. 

Nazorg
Als je eenmaal hersteld bent van de transplantatieprocedure en je hoofdhuid is genezen, moet je nog steeds speciaal voor je haar zorgen om de follikels te ondersteunen om goed ingeburgerd te raken. Nogmaals, deze stappen zijn meestal gezond verstand, zoals extra voorzichtig zijn bij het wassen van je haar na een haartransplantatie, evenals het borstelen en stylen van je haar of het dragen van petten en hoeden. Ook moet je opletten hoe je slaapt na een haartransplantatie. Hoewel een beetje extra nazorg en bewustzijn een positief verschil kunnen maken, zul je waarschijnlijk verrast zijn hoe snel je de nieuw getransplanteerde follikels als normale haargroei kunt behandelen. 

Onderhoud
Naast het herstel en de eerste nazorg, kun je je haar er nog steeds op zijn best uit laten zien met medicijnen, goede haarverzorging en onderhoud. Door je haar te behandelen met shampoos en conditioners van hoge kwaliteit, ziet het er op zijn best uit. Door goed voor je voeding en algemeen welzijn te zorgen, kun je een gezonde haargroei van binnenuit ondersteunen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.