6 Strategieën om meer links naar je website te krijgen door middel van linkbuilding

Linkbuilding blijft een cruciaal onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het vergaren van hoogwaardige links naar je website is niet alleen belangrijk voor je positie in zoekmachines, maar het kan ook helpen om meer verkeer naar je site te leiden. In dit artikel lees je zes strategieën die je kunt gebruiken om meer links naar je website te krijgen door middel van linkbuilding.

 1. Creëer waardevolle en unieke inhoud
  Hoogwaardige content trekt natuurlijke links aan. Zorg ervoor dat je website informatieve, relevante en boeiende content biedt. Of het nu gaat om blogposts, infographics, video’s of andere media, unieke content trekt de aandacht en wordt eerder gedeeld en gelinkt door andere websites.
 1. Bouw relaties op met andere website-eigenaren
  Relaties met andere website-eigenaren zijn cruciaal in de wereld van linkbuilding. Zoek naar websites die gerelateerd zijn aan jouw niche en benader de eigenaren op een vriendelijke en professionele manier. Bied hen iets waardevols aan, zoals een gastblogpost of een samenwerkingsvoorstel. Een goede relatie leidt vaak tot langdurige links.

Vind je het lastig om deze relaties zelf op te bouwen? Of te tijdsintensief? Dan kun je altijd een online marketingbureau inschakelen om dit uit handen te nemen. Zij hebben het netwerk en de kennis om resultaten te bepalen. Als je er na het lezen van dit artikel dus echt niet uitkomt, kun je altijd je linkbuilding uitbesteden

 1. Maak gebruik van gastbloggen
  Gastbloggen is een uitstekende manier om je expertise te tonen aan een breder publiek en tegelijkertijd waardevolle links te verkrijgen. Zoek naar websites die gastbijdragen accepteren en bied ze hoogwaardige, relevante content. In ruil hiervoor kun je een link naar je website opnemen in de content of de auteurbiografie.
 1. Meld je aan bij bedrijvengidsen en lokale vermeldingen
  Lokale bedrijvengidsen en online directories zijn geweldige bronnen voor lokale linkbuilding. Meld je bedrijf aan bij gerenommeerde bedrijvengidsen zoals Google Mijn Bedrijf, Yelp, en andere lokale directories. Deze vermeldingen bieden niet alleen waardevolle links, maar vergroten ook je online zichtbaarheid.
 1. Maak interne links
  Naast externe links zijn interne links ook belangrijk. Zorg ervoor dat je je eigen websitepagina’s met elkaar verbindt door middel van relevante interne links. Dit helpt niet alleen bij het verbeteren van de gebruikerservaring, maar het verdeelt ook de linkwaarde binnen je eigen website.
 1. Monitor je concurrenten
  Houd je concurrenten in de gaten en analyseer hun backlinkprofiel. Identificeer de websites die naar hen linken en benader deze websites ook voor linkbuildingmogelijkheden. Tools zoals Ahrefs, SEMrush en Moz kunnen je helpen om het backlinkprofiel van je concurrenten te analyseren.

Het verkrijgen van waardevolle links naar je website vergt tijd en inspanning. Het is belangrijk om geduldig te zijn en te blijven werken aan het verbeteren van je content en het opbouwen van waardevolle relaties. Met de juiste strategieën en consistentie zal je website uiteindelijk beloond worden met kwalitatieve backlinks, wat de zichtbaarheid en autoriteit van je site aanzienlijk zal vergroten.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.