All Risk autoverzekering: wat houdt het in?

Zodra je eindelijk je ideale droomauto hebt aangeschaft moet je deze direct verzekeren, zodat je veilig de weg op kunt en eventuele schade bij een ongeval automatisch is gedekt. Een all-risk autoverzekering geeft je de meest uitgebreide dekking. Maar wat houdt deze autoverzekering n eigenlijk precies in en wat zijn de voordelen? Wij leggen het hier voor je uit zodat je kunt zien of een all-risk verzekering ook werkelijk de beste keuze voor jouw wagen is.

Verschillende soorten dekking
Wanneer je een verzekering voor je auto afsluit kun je kiezen uit verschillende soorten dekking en aanvullende pakketten. De meest basic verzekering is een WA-verzekering, oftewel een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Elke autobezitter in Nederland is verplicht om minstens een WA-verzekering te hebben om met de auto de weg op te mogen. Hiermee ben je verzekerd tegen schade die je met jouw auto veroorzaakt aan derden. De All Risk verzekering is de meest uitgebreide dekking die er is. Hiermee ben je zelfs verzekerd voor schade die je zelf veroorzaakt aan jouw auto.

Meest complete dekking
Met een all-risk verzekering ga je voor de meest complete dekking voor je auto, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Dit valt vaak onder de dekking van een all-risk verzekering:

  • Schade bij brand, inbraak, diefstal en joyriding
  • Ruitschade
  • Schade door vandalisme
  • Schade door botsing met vogels of andere dieren
  • Schade door storm, hagel, overstromingen en lawines
  • Schade in het buitenland door een aardbeving
  • 1 jaar nieuwwaardegarantie, uit te breiden tot 3 jaar
  • Schade die je zelf veroorzaakt aan je eigen auto, bijvoorbeeld wanneer je per ongeluk ergens tegenaan rijdt

Lees de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar altijd goed door om te zien wat er precies onder de dekking van jouw verzekering valt.

Perfecte optie voor je nieuwe auto
Een all-risk autoverzekering (soms ook WA volledig casco genoemd) wordt meestal voor nieuwe auto’s afgesloten, of tot 6 jaar oude wagens. Je betaalt namelijk ook een hogere premie, maar in ruil hiervoor heb je ook recht op een hogere dekking. Een ander voordeel van een all-risk autoverzekering heb je wanneer de auto total loss wordt verklaard. Je verzekeraar keert dan in het eerste tot derde jaar de nieuwwaarde van de auto uit. Op die manier raak je dus nooit zomaar je auto kwijt, wat er ook gebeurt.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.