Besparen op je energiekosten doe je zo

De energieprijzen zijn bij veel mensen het gesprek van de dag. Logisch natuurlijk, aangezien de enorme inflatie voor een groot deel te wijten is aan de stijgende energieprijzen. Dit maakt het dat het voor veel mensen steeds lastiger wordt om iedere maand rond te kunnen komen. Waar de overheid haar uiterste best doet om het enigszins te kunnen beperken, blijft het feit dat we meer dan het dubbele moeten betalen van wat we gewend waren. Vooral voor de minima is dit natuurlijk een enorme klap. Naast het feit dat je natuurlijk kunt overstappen naar een andere energieleverancier, zijn er ook genoeg dingen die jij zelf kunt doen om je rekening te verlagen. hoe, vertellen we je in dit artikel.

Trek een extra trui aan ‘s avonds
Nadat je de hele dag hebt gewerkt en lekker op de bank zit, is het natuurlijk tijd om even te ontspannen. Dit is ook vaak het moment dat de verwarming een paar graden hoger wordt gezet en de televisie wordt afgestemd op je favoriete kanaal, serie of film. Met de huidige energieprijzen is het verstandig om in plaats van de verwarming een paar graden hoger te zetten, te kiezen voor een dikke trui en een dekentje. Niet alleen is dit vele malen comfortabeler en ook gezelliger, maar scheelt het je ook nog een aanzienlijk in je portemonnee. Waar je online de energieprijzen kunt vergelijken om zo te kunnen zorgen voor de beste tarieven, is het zelf besparen op je gasverbruik natuurlijk vele malen efficiënter.

Zet de verwarming niet direct aan ‘s ochtends
De meeste mensen die uit bed komen zetten uit automatisme direct de verwarming aan. Ontzettend zonde als je het ons vraagt. Aangezien je vaak uit een warm bed komt, blijf je nog wel even warm. Daarbij komt ook dat veel mensen eerst even rustig met de hond gaan wandelen, gaan douchen of gaan ontbijten. Wat dus betekent dat je zo een uur of zelfs langer bezig bent. Door de verwarming pas hierna aan te zetten, zal je merken dat je dagelijks al snel een uur tot anderhalf uur minder gas verbruikt. Tel daarbij op dat je ook ‘s avonds de verwarming een uur eerder uit zet en wat korter doucht en je bespaart op een redelijk eenvoudige wijze flink wat geld. Het enige wat vaak het probleem is, is het dat zo in ons systeem zit, dat het lastig is om het eruit te krijgen.

Doe de lampen uit
Vooral ouders die kinderen hebben zullen dit herkennen. Wanneer de kinderen namelijk boven zijn geweest, hebben ze er een handje van om de lampen aan te laten. Nu is dit niet heel erg als dit een keer gebeurt, maar wanneer de lampen onnodig een paar uur branden, is dit natuurlijk niet heel fijn. Om ervoor te zorgen dat je kinderen dit direct aanwennen, is het goed om ze iedere keer als ze beneden komen te vragen of ze de lampen hebben uitgedaan. Je zult merken naarmate je dit vaker doet, ze het vanzelf in hun brein opslaan en op het moment dat ze beneden komen vaak zelf al aangeven dat ze het hebben gedaan. Uiteraard moet je dan als ouders wel het juiste voorbeeld geven en ook zelf de lampen uit doen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.