De Beste Apps voor Fitness en Gezondheid Waar Je van af Moet Weten

Door de pandemie kunnen we niet zo vaak naar de sportschool als we eigenlijk zouden willen. Fitness- en gezondheidsapps kunnen dan helpen om onze conditie toch een beetje op peil te houden. Maar daarvan zijn er heel wat verschillende soorten beschikbaar, van fitnesstrackers tot calorieëntellers. Er zijn er zo veel om uit te kiezen, dat het moeilijk kan zijn om er een te vinden die aan jouw behoeften voldoet. Om je te helpen, hebben we een lijst samengesteld van apps die het ontdekken zeker waard zijn.

Veilig sporten
Natuurlijk moet je er bij je work-out op letten dat je geen blessures oploopt. Maar jouw persoonlijke veiligheid strekt verder dan dat. Om deze apps te gebruiken, moet je namelijk wel verbinding maken met het internet. Ga je thuis trainen en gebruik je daarbij je eigen, beveiligde wifinetwerk, dan hoef je je niet zoveel zorgen te maken. Wil je in de buitenlucht of in een sportschool trainen met jouw online coach? Dan ben je veelal aangewezen op openbare netwerken om je apps te kunnen gebruiken.

Helaas zijn openbare netwerken gevoelig voor hackpogingen en andere vormen van cybercriminaliteit. Wil je er toch gebruik van maken, zorg er dan voor dat je eerst een veilige verbinding in de vorm van een VPN tot stand brengt. Wat is VPN? Een VPN of virtueel privénetwerk vormt een extra beschermingslaag voor de gegevens die jij vanaf jouw smartphone verstuurt en ontvangt. Dat komt doordat jouw internetverkeer via een versleutelde tunnel met de VPN-server wordt uitgewisseld. Deze server codeert en anonimiseert alle informatie. Hackers en andere cybercriminelen kunnen jouw gegevens dus niet meer lezen of herleiden naar jou.

Beste 4 Fitness- en gezondheidsapps
Trek je sportkleren aan, zorg voor wat water en de juiste mindset. Je bent nog maar een paar klikken verwijderd van een gezonder en fitter leven. Hieronder vind je de 4 beste apps die jou kunnen motiveren om je doelen te bereiken:

MyFitnessPal
Ben je op zoek bent naar een app die alles in huis heeft om jou te helpen gezond en fit te bijven? Dan zit je met MyFitnessPal zeker goed. Met maar liefst 350 work-outs kun je bijna elke dag een nieuwe training volgen. Deze app houdt niet alleen je fysieke inspanningen bij, maar stimuleert je om je hele leefstijl aan te passen. Zo vind je er een database met meer dan 11 miljoen voedingsmiddelen. En ook het aantal caloriën dat je dagelijks inneemt, wordt met deze app keurig bijgehouden.

Je kunt MyFitnessPal gratis installeren en gebruiken op iOS en Android. Voor toegang tot alle functies sluit je een maandelijks abonnement af.

Headspace
Om gezond en fit te blijven, hoef je niet altijd in beweging te blijven. Sterker nog, door regelmatig rust in je lijf en hoofd te creëren voel je je beter in je vel. Headspace helpt je om te ontspannen en op te laden op het moment dat jij dat wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor yogasessies, meditatiemomenten en ontspanningsoefeningen, allemaal toegespitst op jouw behoeftes. Complete work-outs zul je hier niet vinden. De app is ontwikkeld voor iOS en Android. Na afloop van een gratis proefperiode moet je wel een betaald abonnement afsluiten om toegang te houden tot alle functies.

7 Minute Workout
Geen tijd of zin om uren in de sportschool te staan of kilometers door het park te rennen? Met de 7 Minute Workout kun je altijd wel een plekje in je agenda vrijmaken om te sporten. In de app vind je 12 verschillende work-outs die stuk voor stuk 7 minuten duren. Je installeert de app gratis op alle smartphones en Apple-apparaten.

Daily Workouts Fitness Trainer
Wil je liever niet meteen vastzitten aan een betaald abonnement of geld besteden aan in-app aankopen? De makers van de Daily Workouts Fitness Trainer begrijpen dat gezond zijn geen geld hoeft te kosten. Verschillende workouts, van 5 minuten tot een half uur, helpen je op weg naar strakke buikspieren en geprononceerde biceps.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.