De beste planten voor de vijver en in huis

Iedere woning in Westerwolde verdient een sierlijk uiterlijk, groen, rust en vrede uit te stralen. Planten verbeteren niet alleen het uiterlijk van je woning en tuin, studies tonen zelfs aan dat planten onze psychische en mentale gezondheid beïnvloeden. Planten kunnen de stemming stimuleren, de creativiteit vergroten, stress verminderen en luchtverontreinigende stoffen elimineren, wat zorgt voor een gezondere, gelukkigere jij. Een beetje groen om en in het huis levert ook nog eens een mooie omgeving op om van te genieten met zijn allen en draagt bij aan het behoud van onze wereld. Laten we eens inzoomen op de meeste geschikte kamerplant en platen voor in de vijver of het zwembad. 

De Waterlelie
Voor mensen die een groot zwembad hebben en wat decoratie zoeken of een vijver in de tuin hebben zijn waterlelies een must-have. De tuin en het water ziet er meteen magischer uit dankzij een paar waterlelies. Deze platen drijven op het wateroppervlak, en zien er ronduit dromerig en idyllisch uit. Naast de schoonheid kunnen een aantal waterlelies ook helpen om een ​​vijver in de tuin gezond en schoon te houden. De schaduw die ze bieden helpt vissen te beschermen en het water er kristalhelder uit te laten zien. De plant weet namelijk te voorkomen dat algen razendsnel groeien en de waterkwaliteit negatief aantasten. Bepaalde soorten hebben zelfs gebladerte dat uit het water komt en een esthetische zachte rand creëert voor wat anders een harde vijverrand zou zijn. Het spreekt voor zich dat planten zoals lelies een watertuin er echt geweldig uit laten zien. De waterlelies zijn echter niet alleen als vijverplanten geschikt. Je kunt deze delicaat ogende bloemen ook prima in grote containers op je veranda of terras plaatsen en laten groeien, hierdoor weet je jezelf te onderscheiden van traditionele containertuinen. 

Bonsai Planten
Een bonsai boompje kopen voorziet je van prachtige sierlijke natuurlijke vormen die van oudsher van groot belang waren in de oude kunst van Feng Shui. Deze planten zijn zeer gunstig om in huis en op kantoor te houden. Mensen vinden het fijn om bonsai planten thuis te houden, omdat ze positieve energie de kamer in weten te trekken en voelbaar zijn. In de juiste omstandigheden kan een bonsai tot wel 100 jaar leven en sommige zelfs eeuwenlang. Enkele voordelen van deze planten zijn;

–    Helpt bij het zuiveren van lucht
–    Helpt het menselijk stressniveau te verlagen
–    Goed voor het algemeen welzijn
–    Helpt bij het handhaven van de luchtvochtigheid
–    Sierlijk

Vijverplanten
Om de vijver verder nog aan te vullen en op te vrolijken zijn er diverse vormen mogelijk. bepaalde planten kunnen zich onder het waterniveau bevinden, drijven op het water of boven het waterniveau op het droge zoals de rand van de vijver. Vijverplanten werken tegen de vorming van groene algen in het vijverwater. Ze zijn cruciaal voor het opnemen van voedingsstoffen en het geven van schaduw in vijverwater. Zo wordt het zonlicht dat beschikbaar is voor fotosynthese en andere voedingsstoffen die nodig zijn om algenbloei te laten groeien, beperkt dankzij beschutting gevormd door vijverplanten. Ondertussen gebruiken vijverplanten al het zonlicht voor hun eigen fotosyntheseproces en geven ze zuurstof terug aan de vijver.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.