De drie meest gespeelde online Solitaire spellen in Nederland van 2022

Er zijn wel honderden solitaire online te vinden, maar slechts een paar spellen worden door elk type speler omarmd. Waar je vroeger nog alleen solitaire op je Windows pc kon spelen, is het aanbod anno 2022 enorm. Maar welk Solitiare spel wordt nu het meest gespeeld in Nederland? Hieronder vind je een top drie van de meest gespeelde gratis solitaire spellen online.

  1. FreeCell
    Van de verschillende soorten solitaire spellen is free cell degene die het meest op klondike (de reguliere versie) lijkt. Het wordt echter beschouwd als een meer strategische versie van dit spel gezien omdat je een meer zorgvuldige en doordachte strategie nodig hebt om het spel uit te spellen. Desalniettemin is het een van de solitaire spellen met de grootste kans om het spel uit te spelen. Naar schatting is ongeveer 99% van de spellen oplosbaar. De volgorde waarop je kaarten kunt leggen in de tableau is hetzelfde als bij als bij patience: op kleur en in aflopende volgorde. In de Foundation sorteer je de spellen in oplopende volgorde en kun je alleen kaarten van dezelfde soort op elkaar leggen.Het belangrijkste verschil tussen patience en FreeCell zijn de vier lege ruimtes op het tableau: de vrije cellen. Kaarten kunnen tijdelijk op deze cellen worden gelegd om andere kaarten vrij te spelen. Dat betekent niet dat FreeCell makkelijk is. Integendeel, je moet echt wel met een goede strategie komen om het spel in een korte tijd te voltooien. 
  1. Spider Solitaire
    De naam Spider Solitaire verwijst naar de acht poten van een spin. Daar worden de acht Foundation cellen mee bedoeld. Je speelt Spider Solitaire overigens met twee decks kaarten en dat is dan ook de reden dat je maar liefst acht Foundation cellen hebt. Net als met andere Solitiare spellen is er een voorraadstapel, een tableau en dus een extra grote Foundation. Je kunt Spider Solitaire met meerdere kleuren spelen om het spel wat moeilijker te maken. Een andere overeenkomst is dat je reeksen dient te bouwen in aflopende volgorde en dat de Foundation volgorde juist oplopend is: je begint met een aas en eindigt met de koning bovenop.
  1. Tripeaks
    Hoewel de naam Tripeaks je misschien niet gelijk zoveel zegt is dit toch echt het meest gespeelde solitaire spel van 2022. Dit spel maakt gebruik van een kaartspel van 52 kaarten. De kaarten zijn geplaatst in de vorm van drie piramides met 4 rijen. Het doel van het spel is om alle kaarten van de tableau te krijgen. Om dit te doen, moet de speler de piramides afbreken door kaarten te verplaatsen naar de aflegstapel. Dit kunnen alleen kaarten zijn die 1 punt hoger of lager zijn dan de vorige, ongeacht het type kaart.Tripeaks speelt snel en heeft verschillende levels en is daarom enorm uitdagend.

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.