De leukste VR games voor teambuilding

Heb je je ooit afgevraagd hoe het is om te ontsnappen in een fantasie? Virtual reality-teambuildingspellen zijn in dit opzicht op een unieke manier meeslepend, waardoor je een tijdje in een alternatief universum kunt leven. VR op locatie voor teambuilding brengt mensen samen in unieke scenario’s, waardoor teamwerk, creativiteit en probleemoplossing op ongeëvenaarde manieren worden bevorderd. Er zijn diverse games die hier zeer geschikt voor zijn. In dit artikel noemen we een paar van deze leuke VR spellen. 

The Rec Room 
The Rec Room (afkorting van recreatieruimte) doet zijn naam eer aan door je een verscheidenheid aan VR-teambuildingspellen aan te bieden waar je met je team een ​​praatje mee kunt maken. Je kunt een avatar maken en de Maker-pen uitproberen om objecten, dieren of andere mensen te bouwen. Als je niet zeker weet hoe je moet beginnen, biedt The Rec Room hier tutorials over het bouwen van kamers.

Keep Talking And Nobody Explodes
Dit spel plaatst een enkele speler alleen in een kamer met een bom. De speler kan de bom zien, maar heeft niet de handleiding om hem onschadelijk te maken. De anderen spelen als de ‘Experts’ en moeten je instrueren de bom onschadelijk te maken voordat het te laat is. Het probleem hier is dat ze niet kunnen zien hoe de bom eruit ziet, omdat ze niet bij jou in de kamer zijn. Succes hangt af van je teamwerk en je vermogen om de speler te instrueren en begeleiden.

QuiVr Vanguard
QuiVr Vanguard is perfect voor beginners van een VR experience Eindhoven die iets leuks en veiligs willen spelen. Het gaat erom dat je je vijanden neerhaalt met je virtuele pijl en boog. Je kunt het in multiplayer-stijl of solo spelen. Sommige spelers hebben gemeld dat het spel opties bevat om te herladen en de straalpijl op je vijanden te gebruiken, wat vergelijkbaar is met het hanteren van wapens. Het is een geweldige boogschietsimulator als je jezelf gewoon op je gemak wilt voelen in de VR-wereld. 

The Infinite Loop
De indoorversie van The Infinite Loop duurt 2 uur en biedt plaats aan 6-8 spelers in een team. Het achtergrondverhaal van de game gaat over een white hat-hackergroep die op een geheime missie is. Eén persoon in het team draagt ​​een headset die is verkregen van een ongrijpbaar en mysterieus bedrijf dat zichzelf ‘The Odyssey’ noemt. Het probleem is dat zodra de headset is ingeschakeld, de persoon fysiek in een virtuele wereld wordt gegooid en daarin vast komt te zitten. Het is aan de rest van de teamgenoten om heen en weer te gaan tussen de echte en virtuele wereld om hun vermiste collega terug te brengen naar de realiteit.   

Reiko’s Fragments
In dit virtual reality-spel moeten de spelers vluchten voor een wraakzuchtige geest die in een spookhuis verblijft. De Geest (Reiko) reageert op geluiden, dus de uitdaging ligt in het zo stil en heimelijk mogelijk bewegen. Je teamgenoten spelen als geesten en hebben volledige controle over het huis. Je kunt om de beurt de angst beheersen, waarbij maximaal 8 spelers op de telefoon spelen en één via VR.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.