Mededeling over de RadioBingo

De Radiobingo is vanaf heden weer om 20:00 uur! De kaartjes zijn te koop bij de bekende verkooppunten.

De mooiste plekken in Groningen voor een dagje uit

Dat er niets boven Groningen gaat, weten ze in ‘Grun’ maar al tegoed. Het is zowel een fantastische provincie als een fijne stad om te vertoeven. Benieuwd naar de mooiste plekken? Parkvakanties zet ze voor je op een rij.

Het hoge noorden van ons land leent zich perfect voor een dagje weg of een langere vakantie. Of je nou voor je rust die kant op gaat, cultuur wilt snuiven of van avontuurlijke actie houdt, je vindt het er allemaal. Zowel voor jong als oud heeft Groningen veel gaafs in petto. We nemen je mee langs enkele hotspots en Parkvakanties deelt de mooiste plekken in Groningen. Lees je mee?

Groningen Stad
Centraal in de provincie ligt zijn hoofdstad, de stad Groningen. Een reeks van de leukste winkelstraten, het Groninger Museum en vele monumenten liggen hier op je te wachten. Beklim de Martinitoren, borrel op de Grote Markt en bezoek het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Na jezelf ondergedompeld te hebben in de historie en de cultuur van de authentieke binnenstad kies je een van de veelvuldige hippe restaurants om samen met je reisgezelschap na te tafelen. Wedden dat je smaakpupillen verrast worden met culinaire hoogstandjes?

Ga op avontuur in de polder
Ook buiten de stad leeft Groningen! Wie dat leven wil verkennen, struint door de uitgestrekte polders, vaart over serene wateren en spot zeehondjes die liggen te rusten op een zandbank. Zet je voeten stevig op de pedalen en fiets door natuurgebied De Onlanden, Kardingen, het prachtige Dal van de Ruiten A en bewonder Nationaal Park Lauwersmeer. Deze gebieden lenen zich overigens ook top voor te gekke wandeltochten. Je ervaart de sereniteit en ruimte in elke porie van je lijf. Ook een wandeling door Vesting Bourtange is een dikke aanrader. Dit vestingstadje staat bij velen in de topfavorieten-lijst van plekjes in het noorden. De tijd lijkt er al eeuwen stil te staan. Check dan ook de historische pleintjes en oudhollandse huisjes en oordeel uiteraard zelf.

Andere vette excursies
De fraaie Groningse natuur en vergezichten worden nóg bijzonderder wanneer je ze combineert met een te gekke expeditie. Zo mag een bezoek aan Zeehondencentrum Pieterburen bijvoorbeeld niet ontbreken. Leer over het leven van deze schattige beesten, werk een dagje mee of laat ze mee vrij het water in. Deins je niet terug voor een nat pak? Dan is een tocht door het Groninger Wad ook een must. Terwijl je met je kaplaarzen door de drooggevallen zeebodem struint, ontdek je het wonderlijke dierenleven in de modder én spot je de mooiste wadvogels om je heen.

Zoals je ziet: voor zowel rust, ruimte als reuring zit je gebakken in Groningen! Houd er overigens rekening mee dat je sommige dagtochten van te voren hebt te reserveren. Een goede voorbereiding is het halve werk. Wens je nóg meer geïnspireerd te worden? Bekijk dan het gehele lijstje met mooiste bezienswaardigheden in Groningen op Parkvakanties.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.