De toekomst van cryptocurrency

De cryptomarkt zoals Bitcoin en ethereum zijn eind 2021 met meer dan 50% gedaald ten opzichte van hun hoogste punt ooit. Hoewel er de afgelopen weken kleine stijgingen zijn geweest, is de cryptomarkt als geheel grotendeels tot stilstand gekomen. Hoewel niemand het zeker weet, zeggen sommige experts dat de crypto munten nog verder kunnen dalen voordat er sprake is van duurzaam herstel.

In 2021 bereikte Bitcoin meerdere nieuwe hoogtepunten, gevolgd door grote dalingen en meer institutionele investeringen van grote bedrijven in deze munt. Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency, bereikte eind vorig jaar ook zijn eigen nieuwe recordhoogte en crashte in juni onder de 900 dollar, het laagste niveau sinds begin 2021. 

Gedurende deze tijd bleef de interesse van mensen in crypto zoals moonriver coin groot. Het is nog steeds een hot topic, niet alleen onder investeerders, maar ook bij particuliere beleggers, dankzij iedereen, van langdurige investeerders zoals Elon Musk jouw in Westerwolde.

Er wordt sinds 2021 enorm veel aandacht en aandacht besteed aan crypto. Maar de munt staat nog maar in de beginfase en evolueert verder met de dag. Dat is een groot deel van de reden waarom elk nieuw hoogtepunt van bijvoorbeeld Polkadot coin gemakkelijk kan worden gevolgd door grote drops.

Dus, wat gaat er gebeuren voor de rest van 2022?

Het is moeilijk te voorspellen waar het op de lange termijn naartoe gaat, maar de komende maanden volgen experts zaken als regulering en institutionele acceptatie van cryptogeld betalingen om te proberen een beter beeld van de markt te krijgen.

De wetgeving over de gehele wereld van ieder land probeert erachter te komen hoe wetten en richtlijnen kunnen worden opgesteld om cryptocurrency veiliger te maken voor investeerders en minder aantrekkelijk voor cybercriminelen om zodoende een crypto als Cardano kopen als normaal te gaan beschouwen. Men heeft een bijzondere interesse getoond in de regulering van stabiele munten. Na de crash, is het duidelijk dat er strenge regelgeving kan komen. 

Hoewel er nog een lange weg te gaan is, heeft 2022 tot dusver enige vooruitgang geboekt op het gebied van regelgeving. Men is nog niet van plan om cryptocurrency te verbieden. Regeringen zijn bang dat beleggers gewond zullen raken als er geen strengere regelgeving wordt ingevoerd. 

iedere belegger zou profiteren van beleggersbescherming rond deze verschillende serviceproviders, de beurzen, de leen-platforms. Zoals de meeste nieuwe dingen zoals cryptocurrency, komt regulering met hindernissen. Een eenduidige regelgeving zou betekenen dat een “aanzienlijke wegversperring voor cryptocurrency” wordt verwijderd. Meer regelgeving zou kunnen leiden tot meer stabiliteit voor de volatiele cryptomarkt. Het heeft ook het potentieel om langetermijnbeleggers te beschermen, frauduleuze activiteiten binnen het crypto-ecosysteem te voorkomen en duidelijke richtlijnen te bieden om bedrijven in staat te stellen te innoveren in de crypto.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.