De verschillende methoden van duurzame verzendingen wereldwijd

90% van onze wereldhandel vindt plaats via de internationale scheepvaart. Al dit vervoer veroorzaakt veel uitstoot van broeikasgassen. Duurzame shipping bedrijven bieden bedrijven wereldwijd, groot en klein, de mogelijkheid om containervervoer aanzienlijk minder vervuilend te maken.

Het is het eerste initiatief ter wereld op dit gebied. Het grote verschil met andere duurzaamheidsinitiatieven is dat het programma de brandstofmix voor de scheepvaart daadwerkelijk verandert. “Met een shipping programma willen ze de toegankelijkheid en betaalbaarheid van koolstofarme brandstoffen voor alle vervoerders verbeteren. Zo kunnen ze een CO2-reductie realiseren binnen de industrie. Elke eigenaar van zeevracht kan deelnemen, ongeacht volume, locatie, handelsroutes en bestaande contracten met vervoerder(s) of expediteurs.”

Minder CO2 uitstoot 
De aanpak is gebaseerd op het massabalans principe  alle CO2 wordt in dezelfde atmosfeer uitgestoten. Dit betekent dat het schip die de duurzame biobrandstof niet noodzakelijkerwijs lading vervoert van de deelnemende bedrijven. Het gaat erom dat de partners aan hun decarbonisatie verplichtingen voldoen. GoodFuels is wereldwijd marktleider in biobrandstoffen gemaakt van gecertificeerd afval en reststromen die direct gebruikt kunnen worden voor zwaar transport. De brandstof voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnormen. Dit geldt ook voor gebruikte bakolie en afval van dierlijke vetten die niet hoogwaardig gerecycled kunnen worden. Van bron tot uitlaat levert de biodiesel een CO2-reductie op van 80-90%. De groene brandstof vermindert ook de lokale uitstoot aanzienlijk en bevat geen zwavel.

Shipping in de vorm van systainers 
Systainers (sys-teem con-tainers) zijn modulaire stapelbare kunststof transportkoffers. Van origine zijn de koffers gemaakt voor het vervoer van elektrisch gereedschap, maar de systainers zijn ook uitermate geschikt voor medische doeleinden. Zo zijn de systainers geschikt voor het transport van patiëntenmaterialen (indien deze verpakt zijn volgens de PI650 richtlijnen met een Safetybag (lekvrije zak) en voldoende absorberend materiaal). Maar DaklaPack heeft ook speciale MediCooltainers in haar assortiment. Dit zijn geïsoleerde koffers voor het geconditioneerde transport. Ben je werkzaam in de medische sector en ben je op zoek naar een geschikte transportkist? Dan zijn de Systainers en MediCooltainers precies wat je zoekt.

Verzending door middel van EPS dozen
Een EPS doos met deksel (ook wel tempex boxen of piepschuim doos genoemd) is de perfecte uitkomst wanneer u veilig en geconditioneerd farmaceutische middelen, medische producten of biologische stoffen wil vervoeren. Ook kunnen de EPS boxen gebruikt worden voor voeding en bloemen. DaklaPack beschikt over verschillende maten koeldozen met een maximale inhoud van 41 Liter.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.