De voordelen van een deelname aan een hackathon 

Door de jaren heen zijn hackathons alsmaar populairder geworden. Steeds meer bedrijven organiseren zo’n evenement waar iedereen aan deel kan nemen. Wil je weten wat een deelname aan een hackathon je aan voordelen biedt? Daarover lees je hieronder meer! 

Netwerken
Netwerken is de essentie van een hackathon. Daar vind je altijd gelijkgestemden en mensen die bereid zijn om te leren en samen te werken. Daarnaast worden teamleden door intensief samen te werken al snel vrienden en mogelijk partners van je volgende bedrijf na de hackathon. In hackathons ontmoet je niet alleen gelijkgestemde mensen, maar ook krachtige experts en mentoren. Misschien vind je een investeerder of zelfs een sponsor. Een hackathon is waar het allemaal kan gebeuren en waar het daadwerkelijk gebeurt!

Succes- en prestatiegevoelens
Kun je je voorstellen dat je met weinig of geen kennis van technologie deelneemt aan een hackathon en aan het einde van het evenement een tastbaar prototype maakt? Ja, dat is echt mogelijk tijdens zo’n evenement! Kun je je het gevoel van voldoening al voorstellen? Hackathon organistoren verbazen zich keer op keer over de stralende ogen van deelnemers die hun projecten presenteren aan de jury. Veel mensen hebben geen besef hoeveel ze wel niet kunnen presteren in slechts 24-48 uur tijd. Die gevoelens zijn bovendien elk uur gemiste slaap waard.

Mooie aanvulling op je cv
Bij het beoordelen van je cv zul je potentiële werkgevers niet verrassen met de opgegeven opleidingsinstelling of werkervaring. Het is belangrijk voor hen om meer te weten te komen over je persoonlijkheid. Deelnemen aan hackathon kan je persoonlijke merk naar een hoger niveau tillen. Wil je in de ogen van je toekomstige werkgever het initiatief nemen, leren en uitdagingen zelfstandig aangaan? Doe dan mee aan een hackathon! 

Verwering van technische vaardigheden
Mensen hebben de neiging om veel geld te investeren in traditioneel onderwijs. Maar klinkt het niet geweldig om gratis een nieuwe vaardigheid te leren? Dat is wat een hackathon biedt. Als je denkt dat hackathons zijn gemaakt voor experts in een vakgebied, dan kunnen we gerust zeggen dat dit niet het geval is! Hackathon-organisatoren zorgen voor de nodige omgeving, tools en mentoren om je te helpen ontspannen en moedigen je aan om problemen creatief op te lossen. Een hackathon organiseren wordt vanwege deze reden veel gedaan! 

Verbetering van communicatieve vaardigheden
Succes gaat niet alleen over technische vaardigheden. Goede resultaten vereisen ook communicatieve vaardigheden, zoals effectief teamwerk en succesvol contact. De omgeving van een hackathon is een ideale plek om deze vaardigheden te verwerven en te verbeteren – je zult in relatief korte tijd met veel vreemden moeten omgaan. Ben je in staat om de sterke punten van de teamleden te identificeren en de taken succesvol te verdelen? Je krijgt hoe dan ook de kans om je communicatieve vaardigheden te verbeteren door zowel in een team te werken als door het projectidee en de uiteindelijke resultaten te presenteren.

Leuk avontuur
Wist je dat hackathon zeker voor plezier staat? Ja, het is een uitdaging, en ja, het kan op een gegeven moment moeilijk zijn, maar we moedigen je aan om van elke minuut van het proces te genieten. Omringd door fantastische mensen, gratis maaltijden, boeiende activiteiten, nieuwe technologieën en een geest die constant aan nieuwe ideeën werkt, biedt het zeker een geweldige combinatie voor een leuke tijd.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.