De voordelen van een Rijksoverheid opleiding

Je bent werkzaam bij de Rijksoverheid en je wilt graag wat extra kennis opdoen. Nederland verandert immers in een rap tempo, waardoor het belangrijk is dat je met jouw functie op de hoogte bent van het actuele nieuws. De trainingen Rijksoverheid kunnen daarom goed van pas komen. Lees snel verder voor de voordelen van het volgen van de trainingen!

De voordelen
Allereerst kun je dus een hoop leren van een training. Daarbij hoeft het niet alleen te gaan om nieuwe informatie. Ook kun je informatie tot je nemen die je vergeten bent of die je gewoon even moet opfrissen. Het zorgt er ten tweede voor dat je meer plezier krijg in jouw werk. Je hebt namelijk nieuwe vaardigheden gekregen om jouw werkzaamheden uit te voeren, waardoor een werkdag wat soepeler gaat. Het handige is dat je de kennis kunt overdragen aan jouw collega’s. Ook als jouw collega een andere opleiding heeft gevolgd, kan deze de informatie doorspelen aan jou en de andere mensen van het team. Dit zorgt ervoor dat het team vooruit gaat, waardoor jullie het werk beter kunnen uitvoeren. Alleen maar meer reden om een opleiding te volgen, toch?

Het STAP-budget
Ten tweede kun je wat hulp krijgen met het betalen van de opleiding die je gaat volgen. Studeren of een cursus volgen kan namelijk erg duur worden. Zo betaal je natuurlijk voor de lessen zelf, maar je moet ook denken aan de kosten voor de boeken, eventuele excursies en nog veel meer. Het STAP-budget zorgt ervoor dat jij maximaal €1.000,- van jouw kosten vergoed krijgt. Dat is fijn, want zo blijft er al een stuk minder geld over voor jou om te betalen. Het is wel goed om te weten dat je niet voor alle opleidingen gebruikt kunt maken van het STAP-budget. Alleen voor de opleidingen en trainingen die gegeven worden door opleiders met een NRTO-keurmerk, kun je jouw STAP-budget inzetten. Tot slot is het mogelijk om meerdere opleidingen in een jaar te volgen, maar het is helaas niet mogelijk om het STAP-budget meerdere malen per jaar aan te vragen. Dit is maar een keer per jaar mogelijk. Denk daarom goed na waar je het voor gaat uitgeven.

Nu je weet wat de voordelen zijn van het volgen van de Rijksoverheid opleidingen, wil je natuurlijk weten wat het aanbod is. Er zijn namelijk een hoop verschillende opleidingen waar je uit kunt kiezen. Ga daarom snel naar de site van de Bestuursacademie om de opleiding uit te kiezen die bij jou past!

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.