Mededeling over de RadioBingo

De Radiobingo is vanaf heden weer om 20:00 uur! De kaartjes zijn te koop bij de bekende verkooppunten.

Dit is echt onmisbaar in huis

Alles is misbaar… of toch niet? Soms merk je niet eens meer dat je bepaalde dingen gebruikt, zo gewoon zijn ze geworden. En precies die dingen zijn echt onmisbaar voor ons geworden. Je kan misschien wel zonder maar je leven zou er echt heel anders uit gaan zien.

Water uit de kraan
Elk huis heeft meerdere kranen en heel soms is er wel eens een storing is. Of zo’n moment dat de monteur komt en het water een uurtje afgesloten moet worden. Maar stel je jouw huis eens voor zonder kranen. Geen kraan die je open kunt draaien om koffie of thee te maken. Geen water om de wasmachine te laten draaien. Niet tandenpoetsen of een lekkere douche om de dag te starten of af te sluiten. En dus ook geen toilet dat je even doorspoelt. Geen verwarming in je huis, behalve de gezellige open haard die je dan dus de hele dag moet blijven stoken.

Elektriciteit
Stel je hebt dus wel water maar geen elektriciteit, dan zou je dus nog steeds niet douchen. In de avond en nacht zou je licht maken met kaarsjes. En denk eens aan je computers of de elektriciteit die nodig is om telefoons op te laden, te stofzuigen, muziek te luisteren, tv te kijken en eten te koken (tenzij je op gas kookt natuurlijk). Stroom/elektriciteit zijn een vanzelfsprekendheid geworden en steeds belangrijker voor ons. Zoals bij de elektrische auto’s, scooters en fietsen. Denk aan alarmsystemen of slimme deurbellen. Of de luxe van gordijnen die op afstand dicht te doen zijn.

Leuk is het om eens te kijken hoeveel impact elektriciteit jouw leven heeft. Schakel daarvoor (liefst in de avond) de elektriciteit helemaal uit (via stoppenkast). Je merkt snel genoeg wie er direct last van hebben. Hou het minimaal een uur vol en kijk waar je allemaal tegenaan loopt. Hou wel de vriezer dicht en zet check daarna voor de zekerheid even alle wekkers. Wedden dat je het daarna extra kunt waarderen.

Internet
Ook al is het internet nog niet zo oud, in onze huidige tijd zijn er maar weinig mensen zonder internet. En nu we massaal thuiswerken is internet nog belangrijker geworden. Want hoe kun je inloggen, e-mails versturen en dergelijke zonder internet. Verbonden blijven, informatie ophalen en verzenden zijn zo ingeburgerd dat we er niet meer bij stil staan dat het een aantal jaren geleden nog anders was. Contacten leggen, nieuws lezen maar ook films kijken en foto’s met familie en vrienden delen, we doen het bijna allemaal en elke dag. Paniek breekt dan ook uit als er een storing is en we even geen bereik hebben.

Internet zorgt voor verbinding in de breedste zin van het woord. We kunnen en willen dus niet zonder en het liefst kiezen we voor zo snel mogelijk internet. Goed vergelijken is wel verstandig. Er zijn veel aanbieders van internet abonnementen. Al dan niet met tv en bellen. Door goed te vergelijken weet je tenminste dat je een stabiele provider kiest en toch niet te veel betaalt.

Ramen (en deuren)
Deuren spreken natuurlijk voor zich, maar ook ramen kun je eigenlijk niet missen. Ze zijn belangrijk voor je. Bedenk eens dat jouw huis geen ramen zou hebben. En dat je dus, binnen geen daglicht zou zien. Dat je niet kunt merken of het dag of nacht is. Of dat als je wel gaten in de muren hebt voor het licht, hoe koud het dan in de winter zou zijn.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.