Dit zijn de beste auto’s voor ondernemers

Het kiezen van de juiste wagenparkwagen kan een lastige opgave zijn, want naast het willen hebben van een goed voertuig op zichzelf, moet je er ook rekening mee houden hoeveel het je oplevert aan belasting op bedrijfswagens. Tegenwoordig kun je een occasion financial lease nemen om geld te besparen, maar welke auto’s zijn dan precies geschikt voor jou als ondernemer? Hieronder noemen we een paar opties. Vergelijk ze met elkaar en bepaal uiteindelijk welke je koopt, al kun je uiteraard ook financial lease zzp gebruiken voor deze auto. 

BMW iX3 
De iX3 is een voorbeeld van het bedrijf dat de technologie van elektrische auto’s zacht-zacht benadert. Deze elektrische SUV is echt toonaangevend als het om technologie gaat, maar als je ernaar kijkt, zou je dat misschien niet denken. Bovendien heeft BMW de reputatie auto’s te maken die goed rijden, en de iX3 is daarop geen uitzondering. Hij is vlot en rijdt netjes, en de rit is goed onder controle, al is hij soms wat stevig. Officieel heeft de auto een actieradius van 455 kilometer op een acculading, wat neerkomt op ongeveer 350 kilometer in de echte wereld.

Volkswagen ID Buzz 
De ID Buzz combineert retro-stijl met toekomstgerichte elektrische energie, en het resultaat is werkelijk sensationeel. Niet alleen laat hij u en uw gezin ontspannen in paleisachtig comfort, maar hij is ook goed om in te rijden, met krachtige prestaties van de 201 pk sterke elektromotor en een comfortabele rit. Het batterijpakket van 77 kWh heeft een officieel bereik van maximaal 420 kilometer, en het opladen van 10-80% duurt slechts een half uur als je een oplaadpunt kunt vinden dat het maximale vermogen van de Buzz van 175 kW biedt.

Kia EV6
Als je het uiterlijk van de Genesis GV60 mooi vindt, maar iets wilt dat net een beetje anders is, probeer dan zijn stablemate – de EV6. Om te beginnen kan hij met een acculading heel ver reizen – de meeste versies hebben een officieel bereik van ruim 500 kilometer – en als je eindelijk op het punt komt dat je moet opladen, is de EV6 in staat om dat te doen dus sneller dan de meeste (zolang je een oplader kunt vinden die snel genoeg is). Wat de ruimte betreft, er is zowel voor als achterin voldoende ruimte, en de bagageruimte is redelijk groot. Onze voorkeursuitvoering wordt geleverd met elektrisch verstelbare voorstoelen en een gadget waarmee je de oplaadpoort als driepins stopcontact kunt gebruiken. 

Hyundai Ioniq 5
De retro-stijl Ioniq 5 is de derde auto in een broer of zus-driehoek, waartoe ook de Kia EV6 en Genesis GV60 behoren. Hij deelt veel van dezelfde deugden als die auto’s, waaronder een grote actieradius, de mogelijkheid om snel op te laden en een praktisch interieur. De instapversies van de Ioniq 5 worden geleverd met een elektromotor van 168 pk die de achterwielen aandrijft, wat resulteert in een sprinttijd van 0 naar 100 km/u van 8,5 seconden. Versies met vierwielaandrijving behouden hetzelfde accupakket van 77 kWh, maar krijgen een tweede motor voor een gecombineerd vermogen van 321 pk.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.