Dit zijn de mooiste plekjes voor een picknick in Noord Nederland

We zitten middenin de zomervakantie en het zonnetje laat zich zo nu en dan voorzichtig zien. Wat is er op een zomerse dag nu fijner dan er op uit te trekken voor een heerlijke picknick? Met een goed gevulde picknickmand, een vrolijk kleedje, je computer in je laptop rugzak of met goed gezelschap ben je klaar voor een stralende dag in de buitenlucht. Maar waar kun je jouw kleedje nou het beste neerleggen? Je leest het hieronder.

Vers fruit in Kardinge
Wanneer je gaat picknicken kan vers fruit natuurlijk niet ontbreken in de mand. Kies je voor een picknick in Kardinge dan krijg je fruit dat verser dan vers is; je plukt het namelijk lekker zelf in de fruitboomgaard waar iedereen mag plukken. Maak je zomerse kleedje helemaal instagramwaardig door meteen ook een mooi veldboeket te plukken in de pluktuin. Ben je het zitten op een kleedje even zat? Dan kun je een frisse duik nemen in de Kardingeplas of neem een anti diefstal rugzak met sportkleding mee voor een sportieve activiteit in het grote sportcentrum met ijsbaan, zwembad en klimmuren.

Picknick op het water; Nationaal Park De Weerribben
Een picknick hoeft niet altijd een kleedje op het gras te zijn. Je kunt een picknickmand ook uitstekend meenemen in een kano of fluisterbootje op de plassen, meren, slootjes en in de mysterieuze moerasbossen van Nationaal Park De Weerribben. Haal het lekkers tevoorschijn terwijl het water zachtjes tegen de zijkanten van de boot klotst en de insecten zoemen in de muren van riet langs de waterkant. En wil je toch liever vaste grond onder je voeten tijdens het picknicken? Leg dan aan bij een van de vlondertjes in de natuur om je kleedje uit te rollen op een van de eilandjes, waar je de natuur van dit prachtige park ook te voet met je handige heuptas heren om je middel, verder kunt ontdekken.

Picknick in de stad
Voor een gezellige picknick hoef je, vooral wanneer je van mensen kijken houdt, de stad niet per se te verlaten. Bijna elke stad heeft wel een mooi groen park waar je jouw kleedje kunt uitvouwen. Het groene stadspark in Groningen is hiervoor de perfecte plek. De overgebleven broodjes kun je na afloop mooi aan de hertjes voeren in het hertenkamp. Wil je liever een gezellige drukte met mensen? Dan ligt je kleedje misschien beter in het Noorderplantsoen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.