Het belang van stabiel en snel internet voor je bedrijf

In het huidige digitale tijdperk kun je als bedrijf natuurlijk allang niet meer zonder snel en ook stabiel internet. Of het nu gaat om het eenvoudig versturen van een e-mail met grote bijlage of het verwerken van klantgegevens in een CMS, snelheid is hierin ontzettend belangrijk. Niet alleen zorgt een trage verbinding voor een hoop irritatie, maar gaat het simpelweg ook ten koste van je productiviteit. Je kunt je namelijk wel voorstellen wat voor enorme impact het heeft op het moment dat je in een bedrijf van 50 werknemers 10% minder productief bent omdat het laden van verschillende programma’s op de computer zo lang duurt. Omdat niet ieder bedrijf zich hiervan bewust is, hebben we een aantal voorbeelden voor je, die je ongetwijfeld van gedachten zullen veranderen.

Verhoogde productiviteit
Als eigenaar van een bedrijf is er alles aan gelegen om ervoor te zorgen dat je werknemers productief zijn. Een belangrijke stap om dit te kunnen realiseren is natuurlijk door ze te faciliteren in een goede internetverbinding en daarbij horende computers, bureau en bureaustoel. Wat we namelijk vaak zien, is dat bedrijven waarbij deze zaken vaak te wensen overlaat, de werknemers een stuk minder productief zijn. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het een wereld van verschil is of iemand bijvoorbeeld 3 seconden of 15 seconden moet wachten voordat een programma opent. Op het moment dat je 15 seconden moet wachten, duurt het vaak nog langer voordat je daadwerkelijk wat gaat doen. De meeste mensen gaan even kletsen, halen ondertussen nog maar even een kop koffie, waardoor je uiteindelijk vaak pas na een paar minuten daadwerkelijk begint. Belangrijk is wel dat wanneer je de overstap naar glasvezel als bedrijf maakt, je verschillende glasvezel aanbieders vergelijkt om te kijken welke het beste aansluit op de behoeften die jij als bedrijf nodig hebt.

Tevreden klanten
Om je te onderscheiden in een competitieve markt, is een goede klantenservice een absolute must. Hoe fijn is het dat klanten direct antwoord krijgen op al hun vragen en ze dus niet eerst hoeven te wachten. Een snelle en vooral ook stabiele internetverbinding kan je hierbij helpen. Op het moment dat je dan een trage internetverbinding hebt en klanten lang moeten wachten voordat je allereerst de gegevens bij de hand hebt, zal dit zorgen voor extra irritatie. Reden genoeg dus om met je bedrijf te kiezen voor zakelijk glasvezel, zodat je niet alleen je klanten goed te woord kunt staan, maar ook intern de productiviteit van het personeel kunt verhogen, zonder dat ze hiervoor extra werkzaamheden hoeven te verrichten.

Schaalbaar
Als ondernemer is het waarschijnlijk je doel om te groeien. Toch zal er een moment komen waarop je goed zal moeten nadenken over hoe je dit in de praktijk wilt gaan doen. Het plaatsen van een extra bureau is vaak geen probleem, maar wel wanneer je ineens 10 nieuwe werknemers moet aannemen en ook andere bedrijfsprocessen anders moet gaan inrichten. Door te kiezen voor glasvezelinternet, hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken, aangezien het opschalen relatief eenvoudig te doen is.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.