Hoe kan ik een financiering aanvragen?

Er zijn verschillende manieren waarop je een investering in jouw bedrijf kunt financieren. Je kunt hier eigen geld voor gebruiken, vrienden of familie vragen te helpen of op zoek gaan naar professionele investeerders. Daarnaast kun je ook zakelijk krediet aanvragen. Een andere optie is een zakelijke lening afsluiten. Met een zakelijke lening is er vaak net wat meer mogelijk. Ben je overtuigd? Dan wil je zelf misschien wel een zakelijke lening aanvragen. Wanneer je dit nog niet eerder gedaan hebt, ben je vast benieuwd hoe dit in zijn werk gaat. Wij leggen het je in deze tekst haarfijn uit.

Bepaal welke financieringsvorm het meest geschikt is
Voordat je een zakelijke financiering aan kunt vragen, moet je eerst een geschikte financieringsvorm kiezen. De meeste geldverstrekkers bieden verschillende mogelijkheden voor wat betreft zakelijk geld lenen. Om jou een handje te helpen, zetten we de opties hier op een rijtje.

1. Zakelijk krediet
Wil je niet meer wachten op openstaande facturen, maar snel bewegen als je kansen ziet? Dan is zakelijk krediet een goede keuze. Deze financieringsvorm kun je gebruiken voor het financieren van werkkapitaal en/of voorraad en groei en/of uitbreiding van je bedrijf. Een geldverstrekker zet het bedrag voor je klaar op een speciale rekening, waardoor je zelf bepaalt hoeveel je opneemt en wanneer je dit doet.

2. Zakelijke lening
Als je een nieuwe machine wilt kopen of een webshop wilt starten, is een zakelijke financiering aanvragen een goede keuze voor jouw bedrijf. Bijvoorbeeld een zakelijke lening. Deze financieringsvorm leent zich namelijk voor langlopende investeringen. Doordat een geldverstrekker het bedrag in één keer op jouw zakelijke rekening stort, kun je direct de gewenste investering doen.

3. Zakelijke hypotheek
Wanneer je een pand voor jouw bedrijf wilt kopen, is een zakelijke hypotheek een geschikte financieringsvorm. Je kunt hier ook een zakelijke lening voor gebruiken, maar een bedrijfshypotheek is vaak net wat voordeliger. Ook hier geldt dat een geldverstrekker het bedrag op jouw zakelijke rekening stort. Hierdoor kun je direct een pand kopen wanneer je er eentje op het oog hebt.

Bereken hoeveel zakelijk geld lenen je kost
Om te bepalen wat de beste financieringsvorm voor jouw bedrijf is, moet je niet alleen naar het bestedingsdoel kijken. Het financiële plaatje is namelijk ook van belang. Bereken daarom altijd eerst hoeveel zakelijk geld lenen je kost voordat je knopen doorhakt. Op deze manier weet je of het financieel behapbaar is om voor een bepaalde financieringsvorm te kiezen. Waak ervoor dat je niet alleen naar de aflossing kijkt. Je betaalt namelijk ook rente over een zakelijke financiering. Hierdoor betaal je onderaan de streep altijd meer terug dan je leent.

Ga op zoek naar een geldverstrekker en dien een aanvraag in
Heb je bepaald wat de beste zakelijke financiering is? Ga dan op zoek naar een geldverstrekker waarbij je deze financiering af kunt sluiten. Zodra je deze gevonden hebt, kun je direct een aanvraag indienen. Bij de meeste geldverstrekkers kun je namelijk online een zakelijke financiering aanvragen. Hiervoor maak je een account aan en kies je een financiering. Upload vervolgens de jaarrekening en transactiedata en wacht tot je een aanbod ontvangt van de geldverstrekkers. Vervolgens bepaal je zelf of je het traject voortzet of toch afziet van een zakelijke financiering.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.