Hoe kun je een baan in Groningen vinden?

Ben je op het moment werkloos of wil je graag ander werk gaan doen? Je zult dan natuurlijk een nieuwe baan moeten vinden! In principe kun je hierbij terecht voor een uitzendbureau, maar natuurlijk kun je ook zelf reageren op vacatures. Helaas zul je niet altijd direct beet hebben, je zoektocht naar een nieuwe baan in Groningen kan dan ook een tijdje duren. Zet desondanks door en maak gebruik van de volgende tips! 

Netwerken
Netwerken is erg belangrijk en Facebook biedt veel netwerkmogelijkheden en informatie. Je kunt vast denken aan mentoractiviteiten. Veel mensen die werken en zich op een banenmarkt in Groningen hebben gevestigd, zijn bereid hun tijd aan te bieden om anderen te helpen meer over de Groningse arbeidsmarkt te begrijpen en mentor te worden. Je kunt enkele organisaties bekijken die dit soort activiteiten organiseren. Ze beginnen en eindigen hun programma’s op bepaalde tijden van het jaar, dus je moet contact met hen opnemen om meer te weten te komen over hun respectievelijke mogelijkheden.

CV
Werk je cv bij en zorg ervoor dat je er een foto op zet. In ons land is een foto gunstiger dan in sommige andere landen en maak het beknopt door je cv terug te brengen tot 2 pagina’s, maar niet meer dan 3. Je dient je naam en contactgegevens op elke pagina te hebben en de pagina’s te nummeren. Je kunt bovenaan je cv opsommingstekens plaatsen om je ervaring en vaardigheden samen te vatten. Denk eraan om deze samenvatting aan te passen aan de vacature waarop je solliciteert en markeer vaardigheden en ervaring volgens de vacature. 

Brief
Als er een begeleidende brief of persoonlijke brief nodig is voor de vacatures Utrecht of Groningen, probeer deze dan kort te houden en niet meer dan driekwart pagina. Je moet aangeven waarom dit specifieke bedrijf je interesseert en waarom je de persoon bent die ze nodig hebben voor de functie. Pas de brief altijd op maat aan voor elke vacature en let op de spelling en de juiste bedrijfsnaam erop. Laat iemand anders het lezen en vraag of de brief klinkt als “jij”. 

LinkedIn
LinkedIn is een zeer belangrijke tool voor het zoeken naar werk in Groningen. Het is een goede plek om connecties te maken, dus werk je profiel bij en vergroot je kansen om de aandacht te trekken. Vergeet niet om een ​​foto toe te voegen of indien nodig bij te werken. Volg ook bedrijven waarin je geïnteresseerd bent in het vinden van een functie bij of die leidt naar je volgende baan. Bij sommige LinkedIn-groepen kun je lid worden en je cv of profiel daar delen, dus probeer groepen binnen je beroep te vinden. 

Vrijwilligerswerk
Vrijwilligerswerk kan ook een goede manier zijn om te netwerken als je een nieuwe baan zoekt. Bekijk het internet voor vrijwilligerswerk in Groningen. De zoekopdracht geeft je een groter bereik als je de zoekopdracht niet beperkt tot activiteiten in het Nederlands. Je kunt altijd contact opnemen met de organisatie en vragen naar de benodigde taal.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.